סים וeSim לבולגריה – מידע חשוב וטיפים לתקשורת יעילה ומשתלמת

רוב האלמנטים הקשורים בתכנון חופשה בבולגריה מצריכים מאיתנו מחקר שווקים והשוואת מחירים, שדורשים לא מעט זמן והתעסקות. אם אתם תוהים איפה הכי משתלם להזמין סים לבולגריה, אל דאגה – במדריך השלם לרכישת sim לבולגריה תמצאו את כל המידע החשוב במקום אחד: איך לחסוך כסף ברכישת סים לבולגריה, מה הדרך המומלצת להזמין SIM לבולגריה ומה צריך לדעת על תקשורת בבולגריה.

   טיולים מאורגנים לבולגריה    |    דילים לבורגס    |    דילים לבאנסקו

סים לבולגריה הוא הוא הדרך שלכם להישאר מחוברים במהלך החופשה: החל מאפליקציות תרגום או בדיקת המלצות על מסעדה ועד להזמנת מונית כשאין אינטרנט אלחוטי זמין – גלישה באינטרנט הפכה עבורנו לעניין מובן מאליו, ולרוב לא נרצה לוותר עליה, גם במהלך חופשה בבולגריה. אפשר לחכות לדקה התשעים להזמנת sim לבולגריה, אך חופשה בחו"ל היא לא עניין זול, וכדאי לוודא שאנחנו לא מוציאים כסף ללא צורך.

דרים-סים, מציעה סים לבולגריה עם חבילת אינטרנט בלבד. תוכלו לבחור: סים רגיל עם משלוח בארץ או eSim עם התקנה מרחוק (למכשירים תומכי eSim בלבד), כך תוכלו לשלם בדיוק על כמה שגלשתם בתעריף זול. מכיוון שמדובר בסים בינלאומי, אפשר להמשיך להשתמש באותו הסים גם בטיולים הבאים בכ-190 מדינות שונות, כמה פעמים שרק תרצו. מומלץ למי שלא רוצה להתחייב לחבילות סלולר יקרה מהארץ.

להזמנת eSIM או SIM לבולגריה מ-Drimsim לחצו כאן

מולטי טראוול, הינה חברה לבולגריה עם שירות לקוחות בעברית 24/7. קונים eSim לבולגריה עם חבילות גלישה זולות, מתקינים מהבית לפני החופשה ומקבלים אינטרנט ישר בנחיתה. השירות מתאים עבור מי שהמכשיר שלו תומך בטכנולוגיית eSim, או למי שמעדיף חבילות קבועות וזולות. בחלק מהמכשירים אפשר לקבל מספר ישראלי.

להזמנת eSIM לבולגריה מ-Multi-Travel לחצו כאן

Airalo הינה חברה בינלאומית המציעה eSim וחבילות גלישה לבולגריה במחירים זולים ומשתלמים (בנוסף לחבילות אינטרנט אוניברסליות). גם Airalo מציעה איסים לסיני בהתקנה מרחוק, עם הפעלה ידידותית ושירות לקוחות בשפה האנגלית. (מתאים למכשירים תומכי eSim).

להזמנת eSIM לבולגריה מ-Airalo לחצו כאן

חופשה בבולגריה – עוד מידע למטייל

קניית לב בולגרי (המטבע של בולגריה) בנתב"ג

בולגריה – מלונות מומלצים למשפחות עם ילדים

טיסות לבולגריה – השוואת מחירים וטיפים

השכרת רכב בבולגריה – מנוע השוואת המחירים וטיפים חשובים

תחבורה בבולגריה – מידע והמלצות למטייל

עד היום, האפשרויות שעמדו בפני המטיילים לרכישת סים לבולגריה היו מוגבלות למדי:

רכישת חבילת גלישה לבולגריה מהספק בארץ.

רכישת חבילת סים בשדה התעופה בנחיתה.

רכישת חבילת סים מקומי בחנות סלולר בבולגריה.

כל הדרכים המוכרות לרכישת סים לבולגריה, ובאירופה בכלל, אמנם עובדות, אך לעתים קרובות הן כרוכות בהוצאות יקרות על שירותים לא נדרשים, חיובים בלתי צפויים, בזבוז זמן יקר במהלך הטיול ועוד.

רכישת SIM לבולגריה בקונספט של DrimSim משנה את כללי המשחק, ולכן היא הדרך המומלצת להזמנת סים לבולגריה.

סים לבולגריה של דרים-סים – איך זה עובד?

ברכישת סים מ-Drimsim (כניסה דרך הקישור האדום למעלה) תבחינו וודאי שיש לכם אפשרות בחירה בין סים קלאסי לEsim (סים דיגיטלי).

סים קלאסי הוא הסים הרגיל שכולנו מכירים ורגילים אליו – כרטיס פלסטיק קטן שמרכיבים במקום המיועד במכשיר הטלפון הנייד. כאשר רוכשים סים לחו"ל, כאשר מדובר בסים קלאסי, יש להוציא מהמכשיר את הסים הקבוע, ולהחליפו בסים החדש, ולאחר החופשה, עם החזרה לארץ, להחליף בין הכרטיסים בחזרה.

ESIM הוא קונספט שקיים כבר מספר שנים, אבל מטיילים רבים עדיין לא מכירים אותו. מדובר בסים שמותקן בטלפון באמצעות אפליקציה, ואין צורך להוציא את הסים המקורי על מנת לבצע את ההתקנה.

לאחר התקנת סים לבולגריה של דרים-סים, תתבקשו לטעון בחשבונכם באפליקציה את הסכום אותו תרצו להוציא במהלך החופשה על גלישה באינטרנט (מינימום 25 אירו). כשתתחילו לגלוש במהלך החופשה בבולגריה, הסכום יתעדכן בהתאם לשימוש שתעשו באינטרנט, ותוכלו לעקוב באופן רציף אחר היתרה, על מנת לתכנן נכון את הוצאות התקשורת שלכם.

היתרונות הכי בולטים של סים לבולגריה של דרים-סים על פני החלופות הם תשלום רק עבור הזמן שבו גלשתם בפועל (לעומת רכישת חבילת דקות גלישה, שבה משלמים סכום קבוע, בין אם השתמשתם בכל החבילה ובין אם לאו) והאפשרות לשמור יתרה לטיסות הבאות לחו"ל – לאו דווקא לבולגריה, אלא לכל אחת מ-190 המדינות בהן השירות של דרים סים פועל.

האפשרות להשתמש בסים בינלאומי, שניתן להשתמש בו מחדש בחופשות הבאות בחו"ל, היא יתרון עצום, במיוחד כאשר מדובר בחופשה קצרה של מספר ימים, משום שחבילות הגלישה – במיוחד אלה שרוכשים בחו"ל כתיירים – מתאימות לתקופות זמן ארוכות יותר מהזמן הממוצע של חופשה בבולגריה.

פרט חשוב נוסף הוא שירות הלקוחות, שאמנם אנו נוטים לא לחשוב עליו אך הוא קריטי כשמתעוררת בעיה. מהניסיון שלנו, שירות הלקוחות של Drimsim (שזמין בצורת צ'אט באתר) הוא יעיל ומהיר.

סים דיגיטלי או סים קלאסי?

סים דיגיטלי או ESIM הוא בעצם סים שפועל באותו האופן כמו הסים הרגיל והישן, אך הוא מוטמע בסמארטפון – כלומר אין צורך בחתיכת הפלסטיק ובהתקנה שלה במכשיר.  ההתקנה של הEsim לבולגריה היא פשוטה במיוחד, בלי לקום מהכיסא, ובדרך כלל כרוכה בהתקנה דרך אפליקציה או דרך סריקת ברקוד.

Esim לבולגריה נחשב לבטיחותי יותר, גם מבחינת תוכנה וגם מבחינת העובדה, שלא צריך להתקין במכשיר פלסטיק קטנה, שתחליף את הסים הקבוע. כאשר מחליפים כרטיסים לקראת טיסה לחו"ל, צריך לאחסן את הסים הקבוע בדרך שתבטיח שלא יינזק ולא ילך לאיבוד. עם הסים הדיגיטלי, אין צורך בכך. למעשה, אפשר להשתמש בשני הכרטיסים – הסים הדיגיטלי לבולגריה והסים הקבוע במקביל. המשמעות היא, שתוכלו להמשיך לקבל שיחות למספר הקבוע שלכם (רק קחו בחשבון את התעריפים, והקפידו לסנן שיחות בהתאם) ולקבל קודים ב-סמס במהלך התקנת אפליקציות או הפעלת שירותים שונים בטלפון הנייד.

מכיוון שכיום רוב האנשים והעסקים מאפשרים לקיים שיחות קוליות ושיחות וידיאו דרך אפליקציות תקשורת שונות (כמו וואטסאפ או פייסבוק), חבילת גלישה באינטרנט יכולה לכסות את כל הצרכים שלכם במהלך החופשה, ואין צורך ברכישת חבילת שיחות בנוסף.

החיסרון היחיד של סים דיגיטלי לעומת זה הקלאסי הוא שה-Esim מתאים רק לסמארטפונים מהשנים האחרונות. עם זאת, רשימת הסמארטפונים בהם ניתן להפעיל Esim היא בהחלט ארוכה (באתר של Drimsim, אליו ניתן להיכנס בלחיצה על הלינק האדום כאן במדריך, תוכלו לבדוק את ההתאמה של המכשיר שלכם בלחיצה על "Check compatibility"). ברוב המקרים תמצאו שמכשירכם מתאים לשירות.

לכן, אין ספק שהקונספט המומלץ לסים לבולגריה הוא ה-Esim.

איך חוסכים בכסף בגלישה באינטרנט עם סים לבולגריה?

אז כבר ברור שלחופשה קצרה, סים לבולגריה דרך drimsim בקונספט של תשלום על גלישה בפועל יכול לחסוך לנו כסף.

אבל למה לא לחסוך אפילו יותר כסף? ישנן כמה פעולות קטנות, שתוכלו לבצע כבר עכשיו, כדי לגרום לסמארטפון שלכם לבזבז הרבה פחות אינטרנט ולגלוש באינטרנט בצורה חכמה יותר:

  • השתמשו באינטרנט אלחוטי (wi-fi) היכן שרק אפשר: בתי קפה, בתי מלון, מסעדות, שדות תעופה וכו'.
  • הפעילו את מצב הData Saver בסמארטפון.
  • שנו את ההגדרות של האפליקציות השונות, כך שאלו לא יבצעו עדכונים או ישתמשו בנתונים ברקע ללא שימוש פעיל באפליקציה.
  • שנו את ההגדרות בפלאפון כך שהוא לא יבצע עדכוני תוכנה ללא חיבור לאינטרנט אלחוטי.
  • הורידו מפות GPS כך שיהיו זמינות ללא חיבור לאינטרנט.
  • באותו האופן, השתמשו בפונקציה המצוינת של אפליקציות הסטרימינג השונות, שמאפשרת להוריד תכנים בעת חיבור לאינטרנט כך שיהיו זמינים לאחר מכן גם כשאין אינטרנט.

האם יש צורך בסים לבולגריה?

התשובה הקצרה היא: כן. יציאה לחופשה בבולגריה ללא גישה לאינטרנט וללא שירותי סלולר עלולה להתברר כטעות, וכאמור, אם תתחרטו לאחר מעשה, רכישה של סים בחו"ל במהלך החופשה עשויה להיות יקרה יותר, ופחות נוחה. בעבר, חבילות הסלולר היו יקרות, ההתקנה של סים חדש מסורבלת, ומטיילים רבים בחרו לנצל את החופשה  בבולגריה, בין היתר, גם להתנתקות מהשגרה בארץ.

כיום, אנחנו משתמשים באינטרנט בטלפון הנייד להרבה יותר פונקציות, ואי אפשר להשוות חופשה בלי סים לנוחות של חופשה  בבולגריה עם אינטרנט בהישג יד בכל עת. החל מאפליקציות תרגום שעוזרות לתקשר עם המקומיים, ועד לחיפוש הוראות הגעה ממקום למקום, ניווט בעזרת אפליקציה, חיפוש חוות דעת למסעדה קרובה, רכישת כרטיסים לאטרקציות אונליין ועוד – כיום אנחנו זקוקים לנייד שלנו הרבה יותר.

האם כדאי לקנות סים לבולגריה מראש או במהלך הטיול?

להזמנת בתי מלון וטיסות אנו תמיד מקדישים זמן רב מראש במהלך תכנון הטיול, וגם לרכישת סים לבולגריה מראש יש ערך מוסף. אז כן, ניתן לרכוש סים לבולגריה בשדה התעופה בסופיה עם הנחיתה, אך חבילות סלולר בשדה התעופה עלולות להיות יקרות יותר. גם אם נוותר על רכישת סים בבולגריה מיד אחרי הנחיתה, ונחכה לרכישה בעיר, הדבר כרוך בחוסר נוחות: גם מבזבזים זמן יקר מהחופשה בבולגריה (שלרוב היא קצרה יחסית) בחיפוש אחר חנות מקומית קרובה ומומלצת, וגם נצטרך להמתין עד לרכישה על מנת לגלוש בנייד (כך שאת החיפוש אחר החנות ואת ההמלצות נצטרך לעשות בדרך הישנה: התייעצות עם אנשים זרים בארץ לא מוכרת.)

בכל מקרה, אם נחכה עד אחרי הנחיתה בבולגריה, יהיה קשה יותר לערוך רכישה נבונה של סים לבולגריה לאחר השוואת מחירים מושכלת.

לכן, אין ספק שרכישת סים קארד מראש היא האופציה המומלצת.

מחיר סים לבולגריה

השאלה החשובה ביותר עבור מטיילים ישראלים היא כמובן שאלת העלות. עלות סים לבולגריה מורכבת משני מרכיבים עיקריים: מחיר הסים עצמו ועלות שירותי הסלולר.

לשם בדיקת מחירי סים לבולגריה, נעזרנו באתר של Drimsim כדי לבדוק מה העלויות.

מרכיב ראשון: עלות סים לבולגריה. sim לבולגריה דרך Drimsim עולה בסך הכול 10 אירו, בין אם לEsim- לבולגריה או לסים קלאסי (פיזי). בניגוד לכרטיסי סים אחרים לחו"ל, מדובר בסים שפועל ב-190 מדינות, שתוכלו להשתמש בו פעמים רבות גם לאחר הטיול, כך שמדובר בעלות משתלמת במיוחד.

מרכיב שני: עלות חבילת סלולר לבולגריה. האפשרויות הסטנדרטיות הן להתחייב לחבילות חודשיות שמשאירות יתרה לא מנוצלת או לתעריפי שיחה וגלישה יקרים. כמובן, שבתור תיירים אין לנו יכולת לקבל את החבילות הזולות באמת של חוזי הסלולר הארוכים.

לעומת זאת, ב-Drimsim משלמים לפי גלישה בתעריפים תחרותיים, וניתן לעקוב אחר ההוצאות בכל עת.

תעריף הגלישה בבולגריה לפי דרים סים הוא 0.01 אירו למגה בייט. מחיר משתלם ביותר.

מרכיב נוסף בעלות הוא המשלוח, שרלוונטי רק בהזמנת סים פיזי (בסים דיגיטלי אין צורך במשלוח). עלות משלוח סטנדרטי לישראל עם Drimsim הוא כחמישה אירו, אך ניתן לתאם משלוח אקספרס בעזרת צ'אט שירות הלקוחות של Drimsim (בתעריף שונה).

תקשורת בבולגריה

רגע לפני החופשה בבולגריה, הנה כמה פרטים בסיסיים שחשוב שתדעו על תקשורת בבולגריה ושירותי סלולר.

בבולגריה יש מספר חברות סלולר, כאשר המרכזיות שבהן הן Yettel, Vivacom , A1 ONE.

ברכישת סים לבולגריה, תיירים לרוב צריכים להציג דרכון כדי לרשום סים על שמם.

קידומת החיוג הבינלאומית של בולגריה היא +359.

לכל אזור או עיר בבולגריה יש קידומת משלה, שמגיעה לאחר הקידומת של המדינה. הקידומת של סופיה, למשל, היא 2, כך שמספרי טלפון בסופיה יתחילו ב+359 2

האינטרנט בבולגריה נחשב למהיר יחסית.

סיומת האינטרנט של בולגריה היא .bg או .бг.

מבחינת סוג החיבור לאינטרנט, ויוה-קום, טלטנור ו-A1 מציעות שלושתן כיסוי די נרחב של 5G ברחבי בולגריה. נכון לדצמבר 2020, לפי אתר סטטיסטה, המהירות הממוצעת לחיבור אינטרנט סלולרי היא כ-80.86 מגה בייטס לשנייה.

החיבור לאינטרנט טוב בבולגריה במיוחד בערים הגדולות, ולעיתים מעט פחות באזורים מרוחקים יותר.

תגובה

    להזמנת חדרי מלון השאירו הודעה וסוכן נסיעות יחזור אליכם במהרה

    השם שלך (חובה)

    האימייל שלך: (חובה)

    הטלפון

    המסר שלך ( חשוב לרשום יעד)

    ביטוח נסיעות לחו''ל
    כרטיסי ספורט

    עדכוני מבצעי נופש

    הורדת אפליקציה
    חופשה בישראל