eSIM לקרואטיה

סים וeSim לקרואטיה – מידע וטיפים לתקשורת במהלך החופשה

חופשה משפחתית בקרואטיה היא הרפתקה מדהימה, אך חשוב לתכנן אותה היטב. מכיוון שאין הרבה מידע אמין על סים לקרואטיה ברשת, ובכלל על תקשורת ואינטרנט בקרואטיה, כתבנו עבורכם את המדריך המלא לתקשורת בקרואטיה עם סיכום של כל הפרטים החשובים, המלצות וגם טיפים ושיטות לחיסכון בכסף.

הזמנת דילים לקרואטיה | הזמנת דילים לזגרב | הזמנת טיולים מאורגנים לקרואטיה 

הדרך המומלצת ביותר לקניית סים בקרואטיה היא ברכישת Esim אוניברסלי מדרים-סים, שירות שמותאם במיוחד למטיילים: החל משירות הלקוחות הידידותי (והמהיר) בצ'אט ועד לתעריפים זולים באירופה, שמירת יתרה לטיול הבא והאפשרות להשתמש באותו הסים במגוון ענק של מדינות.

דרים-סים, מציעה סים לקרואטיה עם חבילת אינטרנט בלבד. תוכלו לבחור: סים רגיל עם משלוח בארץ או eSim עם התקנה מרחוק (למכשירים תומכי eSim בלבד), כך תוכלו לשלם בדיוק על כמה שגלשתם בתעריף זול. מכיוון שמדובר בסים בינלאומי, אפשר להמשיך להשתמש באותו הסים גם בטיולים הבאים בכ-190 מדינות שונות, כמה פעמים שרק תרצו. מומלץ למי שלא רוצה להתחייב לחבילות סלולר יקרה מהארץ.

להזמנת eSIM או SIM לקרואטיה מ-Drimsim לחצו כאן

מולטי טראוול, הינה חברה לקרואטיה עם שירות לקוחות בעברית 24/7. קונים eSim לקרואטיה עם חבילות גלישה זולות, מתקינים מהבית לפני החופשה ומקבלים אינטרנט ישר בנחיתה. השירות מתאים עבור מי שהמכשיר שלו תומך בטכנולוגיית eSim, או למי שמעדיף חבילות קבועות וזולות. בחלק מהמכשירים אפשר לקבל מספר ישראלי.

להזמנת eSIM לקרואטיה מ-Multi-Travel לחצו כאן

Airalo הינה חברה בינלאומית המציעה eSim וחבילות גלישה לקרואטיה במחירים זולים ומשתלמים (בנוסף לחבילות אינטרנט אוניברסליות). גם Airalo מציעה איסים לקרואטיה בהתקנה מרחוק, עם הפעלה ידידותית ושירות לקוחות בשפה האנגלית. (מתאים למכשירים תומכי eSim).

להזמנת eSIM לקרואטיה מ-Airalo לחצו כאן

הלינק האדום המופיע כאן למעלה יאפשר לכם לבצע הזמנת סים בקרואטיה, משלוח והתקנה מיידית.

כדי להבין איך מזמינים סים לקרואטיה בקונספט המהפכני של eSim, ואיך לחסוך כסף בעת רכישת sim לקרואטיה, קראו את ההסבר בהמשך המדריך.

חופשה בקרואטיה – עוד מידע חשוב למטייל

השכרת רכב בקרואטיה – השוואת מחירים וטיפים

טיסות לקרואטיה – השוואת מחירים וטיפים למטייל

הזמנת קונה קרואטית (HRK) בנתב"ג

זאגרב – מלונות מומלצים למשפחות בבירת קרואטיה

תחבורה בקרואטיה – מידע וטיפים למטייל

איפה כדאי לרכוש סים לקרואטיה?

כשמתכננים את חופשה המשפחתית בקרואטיה, ישנן מספר אפשרויות לרכישת סים לקרואטיה:

רכישת סים דיגיטלי אוניברסלי, הקונספט החדשני ביותר בתחום שעונה על כל הבעיות שהדרכים המיושנות לקניית סים לקרואטיה לא תמיד הצליחו לפתור. בדרך זו לא תצטרכו לחכות למשלוח של סים פיזי, תוכלו ליהנות מאינטרנט ברחבי אירופה בתעריף מוזל, להשאיר את המספר הישראלי פעיל, ולנצל את היתרה גם בטיול הבא.

רכישת חבילת סלולר מהספק הישראלי: לעיתים חבילות אלו עלולות להיות חודשיות ויקרות, ופחות רלוונטיות לטיול של שבוע. עם זאת, היתרון כאן הוא שתוכלו להישאר עם הסים הישראלי בקרואטיה וליהנות מאינטרנט מיד עם הנחיתה.

הזמנת סים אירופאי או סים מקומי קרואטי מהאינטרנט: החיסרון כאן הוא ההמתנה למשלוח, והעובדה שתצטרכו להמר על שירות לקוחות או תמיכה טכנית ממקום לא מוכר.

רכישת סים מקומי בשדה התעופה: פתרון שעלול להיות יקר יחסית לעומת סים מקומי בחנויות בעיר.

רכישת סים מקומי ברחבי העיר: זוהי אופציה טובה, אך הבחירה בחבילת מובייל וקבלת תמיכה טכנית עלולה להיות מאתגרת מבחינת קשיי שפה ותקשורת, ועלולה לבזבז זמן יקר במהלך החופשה.

סים בקרואטיה שעובד גם ברחבי אירופה

מטיילים רבים, לעיתים מבלי לשים לב, עושים את הטעות הנפוצה של קניית סים לקרואטיה, שפועל רק באופן מקומי. רכישת סים לקרואטיה, שהוא גם סים אוניברסלי, תאפשר לכם להשתמש בסים גם במדינות השכנות. זהו פרט שחשוב לזכור, מכיוון שפעמים רבות טיול בקרואטיה משתלב גם עם טיול במדינות השכנות כמו מונטנגרו, הונגריה וכול'. רכישת סים מקומי בקרואטיה, שאינו סים אוניברסלי, משמעותה רכישת סים נוסף גם בביקור במדינות השכנות והוצאה גדולה ומיותרת. לכן, אנו ממליצים על רכישת סים אוניברסלי, כגון הeSim של דרים-סים.

איך Esim לקרואטיה של דרים-סים עובד?

סים לקרואטיה של דרים סים פועל בקונספט חדשני, אך פשוט:

מורידים סים דיגיטלי לפלאפון בתשלום סימלי, מטעינים כמה שרוצים (סכום מינימלי של 25 אירו להטענה), ומקבלים שירותי גלישה באינטרנט בכ-190 מדינות ברחבי העולם כולל קרואטיה, כמובן (אינטרנט בלבד, ללא שיחות). החיוב הוא על הגלישה בפועל, וניתן לצפות בפירוט של היתרה ושל השימושים בכל עת באפליקציה.

אין חיובים מפתיעים מכיוון שמשלמים על הגלישה רק מהיתרה שכבר הטענתם בחשבון.

איך רוכשים eSIM לקרואטיה עם דרים-סים?

הזמנת Esim אוניברסלי מDrimsim היא פשוטה במיוחד, לא כוללת משלוח והתקנה מסובכת, ואפשרית במספר לחיצות כפתור.

הלינק האדום שמופיע כאן בעמוד יוביל אתכם להזמנה ומשלוח מידי.

לפניכם הסבר שיעזור לכם להבין איך מזמינים סים לקרואטיה בקלות:

שלב ראשון: לוחצים על הלינק האדום כאן בעמוד ומגיעים לאתר דרים-סים.

שלב שני: גוללים בעמוד של דרים-סים עד שמגיעים ל"Choose your Drimsim".

שלב שלישי: לוחצים על eSim (כדי לוודא שהמכשיר שלכם מתאים לטכנולוגית eSIM, לחצו על "Check compatibility" ובדקו אם המכשיר שלכם מופיע ברשימה).

מזינים את האימייל למשלוח ולוחצים על NEXT.

השלב האחרון הוא שלב התשלום: מזינים את כרטיס האשראי או משלמים עם גוגל-פיי.

התקנת eSim לקרואטיה

התקנת סים לקרואטיה בקונספט של Esim עם Drimsim היא פשוטה במיוחד.

באייפון, בהגדרות של הפלאפון לוחצים על Cellular ואז על Add Cellular Plan. לאחר מכן, סורקים את קוד הQR שקיבלתם מדרים-סים לאחר ההזמנה. כעת, לוחצים על Add Data Plan.

באנדרואיד, בוחרים בהגדרות ב"Connections", ב"Sim card manager". לאחר מכן, בוחרים ב"Add mobile plan",  וב"Scan carrier QR code". כעת, סורקים את הקוד שהתקבל מדרים-סים.

אם בטעות מחקתם את הEsim, תוכלו להוריד קוד QR חדש מהאתר של דרים-סים (כדאי להיעזר בשירות הלקוחות בצ'אט, על מנת לוודא שלא תחויבו שוב).

ניתן, בנוסף, להוריד פירוט של החיובים משירות הלקוחות בקובץ PDF ללא עלות.

כעת, מורידים את האפליקציה של Drimsim, בה ניתן להטעין כסף בחשבון ולעקוב אחר ההוצאות בכל עת.

מה זה eSim ואיך הוא עובד?

אולי שמעתם על הטרנד של eSim רק לאחרונה, אך הוא למעשה קיים בשוק כבר מספר שנים. eSIM, או סים דיגיטלי, פועל ברוב הסמאטרפונים מהשנים האחרונות (כמעט כל סמארטפון בשוק תומך בסים דיגיטלי).

סים דיגיטלי למעשה פועל באותו האופן כמו הסים הקלאסי (חתיכת הפלסטיק הקטנה שמתקינים בפלאפון), אך ללא הצורך בפלסטיק עצמו או בסים פיזי.

ההתקנה כולה נעשית אונליין, דרך ברקוד. בוחרים ספק סלולר, מקבלים ממנו ברקוד, ומתקינים חבילת סלולר דרך הברקוד. במקרה של דרים-סים, חבילת הסלולר היא בקונספט של חיוב לפי גלישה בפועל, והטענה דרך האפליקציה הנפרדת.

מה עדיף, סים קלאסי או Esim לקרואטיה?

במהלך ההזמנה של סים לקרואטיה מדרים-סים, תוכלו לבחור בין eSim ל-Classic sim.

לסים דיגיטלי יש מספר יתרונות על פני סים קלאסי:

  • הוא מאפשר לנו להשתמש בשני כרטיסי סים בו זמנית. כלומר, תוכלו להשאר עם המספר הישראלי בקרואטיה (עם זאת, כדאי לבדוק מהם החיובים לקבלת שיחות/SMS במהלך החופשה).
  • eSIM לקרואטיה נחשב לבטיחותי יותר מהסים הקלאסי.
  • eSIM פוטר אותנו מהצורך להמתין למשלוח ולשלם על משלוח.
  • סים לקרואטיה בקונספט של eSIM נחשב לידידותי יותר לסביבה: ללא צורך בשימוש בפלסטיק או בשינוע.

למעשה, החיסרון היחיד של eSIM הוא עניין ההתאמה. אם הפלאפון שלכם ישן מאוד, ייתכן שהקונספט של eSIM לא יעבוד במכשיר. לחצו על הלינק האדום כאן בעמוד ואז על "Check Compatibility" כדי לבדוק אם המכשיר שלכם מתאים.

בהשוואה פשוטה, אין ספק שeSIM לקרואטיה היא הדרך המומלצת ביותר להתנהל מבחינת תקשורת בקרואטיה.

עלות סים בקרואטיה

עלות חבילות סלולר וסים לקרואטיה היא מאוד דינמית ומורכבת משני מרכיבים: עלות הסים עצמו, ועלות חבילת הסלולר.

במקרה של Drimsim, אלו העלויות:

עלות הסים לקרואטיה הוא 10 אירו (עבור הסים עצמו, גם לסים דיגיטלי וגם לסים קלאסי). זהו מחיר זול יחסית, בהתחשב בעובדה שהסים תקף בכ-190 מדינות וניתן להשתמש בו גם בטיולים הבאים. במידה ותבחרו באופציה של סים קלאסי, תצטרכו להוסיף דמי משלוח של הכרטיס הפיזי לארץ (כ-5 אירו למשלוח סטנדרטי. במקרה של משלוח אקספרס העלות גבוהה יותר).

עלות הגלישה באינטרנט בקרואטיה עם Drimsim היא לפי תעריף של 0.01 אירו למגה בייט.

סים בקרואטיה: טיפים לחיסכון בכסף

מלבד החיסכון שמגיע עם הבחירה בדרים-סים, סים לקרואטיה שכולל תקרת חיוב לפי התקציב שלכם, יש עוד דרך פשוטה אך יעילה לחיסכון בכסף.

מכיוון שמדובר בחיוב לפי גלישה בפועל ישנן מספר פעולות פשוטות שניתן לבצע, שיעזרו לכם בחיסכון בנתוני הגלישה:

מצב הData saver שנמצא בהגדרות של הפלאפון שלכם יכול לעזור לפלאפון לחסוך בנתונים באופן אוטומטי, הפעילו אותו מתי שרק ניתן.

שנו את ההגדרות באפליקציות השונות בפלאפון כך שאלו לא יוכלו להשתמש בנתוני אינטרנט ברקע ללא שימוש ישיר.

דחו עדכוני תוכנה, במידת האפשר, לשעה בה יש לכם חיבור זמין לאינטרנט אלחוטי.

היעזרו בפונקציות החכמות של אפליקציות הסטרימינג השונות, לשמירת תכנים כך שיהיו זמינים גם ללא חיבור לאינטרנט (האפשרות הזו קיימת ברוב אפליקציות הסטרימינג הגדולות, בין אם למוזיקה ובין אם לסרטים).

שמרו את המפות באפליקציית ה-GPS כך שיהיו זמינות גם ללא חיבור לאינטרנט.

וטיפ אחרון, מובן מאליו אך לעיתים אנו נוטים לשכוח אותו: התחברו לאינטרנט האלחוטי היכן שרק ניתן, במסעדה, בלובי של המלון, בשדה התעופה וכול'.

תקשורת ואינטרנט בקרואטיה

רגע לפני שאתם מזינים כרטיס sim לקרואטיה, הנה מספר עובדות חשובות על תקשורת ואינטרנט בקרואטיה.

בקרואטיה פועלות שלוש חברות סלולר מרכזיות:

Hrvatski Croatia

Tele2

A1 croatia

הרוואצקי טלקום היא חברת המובייל הגדולה ביותר בקרואטיה, עם הכיסוי הרחב ביותר במדינה, כולל כיסוי רחב של 4G+ כמעט בכל המדינה וכיסוי נרחב של 5G בעיקר במקומות מרכזיים.

ניתן לרכוש כרטיסי סים לקרואטיה מספקים מקומיים בשדות התעופה, בחנויות נוחות, בדואר, וכול'. עם זאת, אנו ממליצים לרכוש כרטיס eSIM לקרואטיה מראש.

כ-78.3% מהאוכלוסייה בקרואטיה משתמשת באינטרנט, נכון ל-2020. הדומיין הקרואטי הוא בדרך כלל .HR.

האינטרנט בקרואטיה לא נחשב למהיר במיוחד יחסית לשאר מדינות אירופה. ב-2020, המהירות הממוצעת לאינטרנט במובייל הייתה כ-65.79 מגה-בייטס לשנייה לפי אתר סטטיסטה.

רשתות חברתיות פופולריות גם בקרואטיה, וכ-68% מהאזרחים בקרואטיה משתמשים ברשתות חברתיות. אפליקציית ההודעות הפופולרית ביותר בקרואטיה היא וואטסאפ.

קידומץ החיוג הבינלאומית של קרואטיה היא +385.

מספרי חירום בקרואטיה

לפני החופשה בקרואטיה, הנה כמה מספרים חשובים שכדאי לרשום או לשנן:

112 מספר חירום כללי

192 משטרה

193 מכבי אש

194 מספר חירום רפואי

1987 סיוע בדרכים

195 חירום בים

לסיכום, אין ספק שהדרך המומלצת להזמנת סים לקרואטיה היא מראש, בקונספט של eSIM. מכיוון שתהליך ההזמנה וההתקנה כה פשוט ומהיר, אנו ממליצים לבצע את ההזמנה כבר עכשיו ולעבור לשלב הבא של תכנון הטיול בנחת.

להזמנת דרים סים לקרואטיה לחצו כאן

הוספת תגובה

    להזמנת חדרי מלון השאירו הודעה וסוכן נסיעות יחזור אליכם במהרה

    השם שלך (חובה)

    האימייל שלך: (חובה)

    הטלפון

    המסר שלך ( חשוב לרשום יעד)

    ביטוח נסיעות לחו''ל
    כרטיסי ספורט

    עדכוני מבצעי נופש

    הורדת אפליקציה
    חופשה בישראל