אבו דאבי Abu Dhabi היא הבירה הפדרלית ומרכז ממשלת איחוד האמירויות הערביות. זוהי העיר הגדולה ביותר באמירות אבו דאבי ואחת הערים המודרניות ביותר בעולם. עם אוכלוסיה של מעט פחות מ-1.5 מיליון, אבו דאבי היא המוקד של רבות מחברות הנפט ושל השגרירויות. עם 420 אלף אזרחים בלבד באמירות כולה, השווי הנקי הממוצע של כל אחד מהם הוא 17 מיליון דולר. העיר מתאפיינת בגנים ופארקים גדולים, שדרות ירוקות לאורך הרחובות והכבישים, גורדי שחקים מתוחכמים, בתי מלון באבו דאבי שנחשבים סופר יוקרתיים ומרכזי קניות מפוארים.
עקב ההסכמים בין ישראל לאיחוד האמירויות והתחלת ההפעלה של טיסות לאבו דאבי מנתב"ג – אבו דאבי צפויה להפוך לאחד היעדים הפופולריים למטייל הישראלי, כולל משפחות ישראליות שיגיעו אל אבו דאבי עם ילדים בכל הגילאים.
אבו דאבי נראתה בעשורים האחרונים כמו עיר בירה בירוקרטית אפורה, שלא ניסתה אפילו להתחרות בזוהר של שכנתה דובאי, אבל דברים החלו להשתנות ב-2004 אחרי מות השליט שייח׳ זאייד ששלט במשך שנים רבות והחלפתו בבנו שייח ח׳ליפה. במטרה למשוך תיירים ומשקיעים, מכירת אדמות לזרים הורשתה, והאיסורים על אלכוהול נהיו פחות נוקשים. שימו לב שלמרות זאת הומוסקסואליות היא כרגע בניגוד לחוק בכל האמירויות, כאשר ענישה פוטנציאלית יכולה להיות גירוש, קנסות, כלא או אפילו עונש מוות.
פרוייקטים מסיבים רבים הופכים את אבו דאבי ליעד מדהים למטייל. על האי יאס (Yas Island ) תמצאו את המסלול של פורמולה 1 של אבו דאבי ואת פארק השעשועים החדש של פרארי, ואילו המתחם התרבותי בו הושקעו 28 מיליארד דולר על האי סעדיאת (Saadiyat) והמבנים המרכזיים שלו, ה׳גוגנהיים׳ וה׳לובר׳ של אבו דאבי, מספק חוויה מפוארת.
אפשר למצוא ברחבי אבו דאבי שטחי ירוקים גדולים רבים, כשברבים מהם יש גם אזורי משחק מצויינים למשפחות שמגיעות אל אבו דאבי עם ילדים כולל מתקני שעשועים, והעיר עצמה מלאה במזרקות יפות, אורות ניאון ופסלים פה ושם.
מזג האוויר באבו דאבי
האקלים באבו דאבי מדברי. העונה המומלצת לחופשה באבו דאבי היא בעונה הנחשבת ל׳חורף׳ באיחוד האמירויות, שהיא בין נובמבר למרץ, כאשר מזג האוויר באבו דאבי נע מחום בינוני לחום מתון. למרות שמדובר על חורף באבו דאבי, טמפרטורות מעל 30 מעלות צלזיוס אפשריות בנובמבר עד מרץ. מאמצע דצמבר ועד אמצע פברואר, הממוצע הגבוה בשעות אחר הצהריים הוא כ-25 מעלות צלזיוס והממוצע הנמוך הוא כ-15 מעלות צלזיוס. הטמרפטורות כמעט אף פעם לא צונחות מתחת ל-10 מעלות צלזיוס והשיא הנמוך הוא 5 מעלות צלזיוס. אפריל ואוקטובר הם חודשי המעבר, אבל מזג האוויר באבו דאבי כבר חם גם בתקופה זו, והטמפרטורה הממוצעת הגבוהה היא 34.5 ו- 35.5. ממאי ועד ספטמבר, עונת הקיץ באבו דאבי, היא תקופה לא מומלצת לחופשה באבו דאבי אם אינכם רגילים לחום קיצוני.
אבו דאבי היא למעשה העיר הגדולה הכי חמה באזור המפרץ הפרסי, שהוא אחד החמים ביותר בעולם. ממוצע הטמפרטורות הגבוה באוגוסט הוא 43 בהשוואה ל-42 בדוחה בירת קטאר, 41 מעלות בדובאי ו-38 מעלות במנמה (Manama) בירת בחריין. עניין זה, בשילוב של לחות של 60-70% היא הסיבה לכך שרוב המקומיים נשארים בפנים במהלך היום, נמנעים מהליכה ומשתמשים במוניות או תחבורה ציבורית באבו דאבי כדי להתנייד. זרים רבים מעדיפים לשקול אפשרות של השכרת רכב באבו דאבי
אטרקציות באבו דאבי
אבו דאבי לא מציעה הרבה אתרים היסטוריים או תרבותיים, אבל היא בהחלט מלאה באטרקציות תיירותיות, חלק גדול מהן מתאימות מאוד למשפחות שמגיעות אל אבו דאבי עם ילדים, ורבות מהן הן ללא תשלום.
לובר אבו דאבי Louvre Abu Dhabi
התוספת האחרונה של האי סעדיאת (Saadiyat Island) היא אטרקציה תרבותית אמיתית.
שיתוף פעולה ייחודי בין הלובר הצרפתי לבין ממשלת איחוד האמירויות, מוזיאון הלובר פורץ הדרכים של אבו דאבי מכיל מאות עבודות אמנות מאת כמה מהאמנים הגדולים ביותר בהיסטוריה.
האי יאס Yas Island
האי יאס הוא מרכז פנאי, שופינג ובידור באבו דאבי. נמצאים בו פארקי שעשועים באבו דאבי כמו וורנר ברת׳רס, עולם אבו דאבי (World Abu Dhabi), עולם פרארי (Ferrari World), פארק המים יאס (Yas Waterpark) ומסלול המרוצים Yas Marina Circuit, שבה נערך ה- Formula One Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix מאז 2009. יש בו גם קניון ענקי ואת מועדון הגולף Yas Links שיש בו מסלול גולף בדירוג של 100 הראשונים בעולם.
להזמנת כרטיסים לאטרקציות וסיורים באי יאס באבו דאבי
פארק המים באבו דאבי יאס ווטרוורלד Yas Waterworld
פארק המים מכיל 43 מתקנים כשחמישה מהם הם הראשונים בעולם מסוגם. הפארק משתרע על פני 150 מ״ר של כיף מים והדרך הטובה ביותר להתקרר בשמש של אבו דאבי. אוהבי האדרנלין ייהנו ממתקנים כמו מגלשת המים עם הלופים Bubble’s Barrel, וגם מהלוח הגדול ביותר בעולם לגלישת גלים. אנשים שמחפשים מתקנים רגועים יותר ימצאו את הנהר העצל המתפתל Al Rava River.
אם אתם מגיעים אל אבו דאבי עם ילדים – זוהי אטרקציה שלא תירצו לפספס.
להזמנת כרטיסים לפארק המים יאס ווטרוורלד
יאס מרינה Yas Marina
יאס מרינה היא נמל להפלגות בספינות מקומיות וגם האתר בו נמצא מסלול המרוצים יאס מרינה, בו מתקיים ה- Abu Dhabi Grand Prix, תחרות ידועה בלוח השנה של סבב מרוצי המכוניות פורמולה 1. המרינה שוכנת באי יאס, כ-30 דקות ממרכז אבו דאבי.
מסלול המירוצים יאס מרינה Yas Marina Circuit
מסלול המירוצים יאס מרינה הוא אחד ממסלולי המירוצים המתקדם בעולם לתחרויות פורמולה 1 והיעד שבו מתקיים הגראנד פרי של אבו דאבי, Abu Dhabi Grand Prix. יותר מ-35 מיליון שעות הושקעו בבנייתו! המסלול שוכן 30 דקות בלבד מאבו דאבי ומציע למבקרים הזדמנות להיכנס אל מאחורי הקלעים של עולם המירוצים. יש במסלול חמישה אזורי יציע – הראשי, המערבי, הצפוני, הדרומי וה- Marina Grandstand. אם אתם מגיעים אל אבו דאבי עם ילדים שיתעניינו בכך זוהי הזמנות יוצאת דופן לקחת אותם למסלול מירצוי מכוניות.
להזמנת כרטיסים למסלול המירוצים יאס מרינה
עולם פרארי Ferrari World
פארק המשחקים המקורה הגדול ביותר בעולם מחכה לכם והוא מוקדש כולו למותג היוקרתי של מכוניות הספורט האיטלקיות, פרארי. תוכלו לעבור במהירות בפארק במירוץ לעבר מתקנים מלהיבים.
גולת הכותרת של פארק פרארי אבו דאבי היא פורמולה רוסה (Formula Rossa), רכבת ההרים המהירה ביותר בעולם שמאיצה למהירות של 240 ק״מ לשעה בישורות, ואז יש את הסיבובים וההיפוכים והתלהבות מקיפצת אדרנלין. ואפשר כמובן להאט את הקצב עם שורה ארוכה של אטרקציות המיועדות למשפחות עם ילדים.
להזמנת כרטיסים לפארק פרארי וורלד באבו דאבי
ארמון המצודה קאסר אל חוסן Qasr Al Hosn
קאסר אל חוסן הוא מבנה האבן העתיק ביותר באבו דאבי. היום הוא משמש כמוזיאון היסטוריה תרבותית לשימור התרבות האמירתית, ובעבר הוא שימש כמושב הממשלה. מגדל ההגנה עשוי האבן של המצודה היה המבנה הקבוע הראשון בעיר שהיא היום בירת איחוד האמירויות הערביות.
מרינת ארמון האמירויות Emirates Palace Marina
מרינת ארמון האמירויות הוא אזור אקסקלוסיבי באבו דאבי שבנוי כנמל עבור היאכטות הפרטיות היוקרתיות ביותר. זוהי גם נקודת היציאה לפעילויות ספורט מים באבו דאבי.
להזמנת כרטיסים למרינת ארמון האמירויות
המסגד הגדול שייח׳ זאייד Sheikh Zayed Grand Mosque
מסגד שייח׳ זאייד הגדול באבו דאבי הוא המסגד השישי בגודלו בעולם והמבנה הדתי המדהים ביותר באבו דאבי. זהו גם המסגד הגדול ביותר באיחוד האמירויות ומקום תפילה מרכזי לתפילות המתקיימות מדי יום, מקום מפגש בימי שישי ומקום בו מקיימים את תפילות העיד. הוא מקיים סיורים מודרכים כמה פעמים ביום. קחו לתשומת לבכם שקוד הלבוש די נוקשה עבור נשים שצריכות להתלבש בצורה צנועה, פחות עבור גברים (שיכולים אפילו ללבוש מכנסיים קצרים, למרות שאלה צריכים להיות מתחת לברך). אפשר להגיע למסגד בקלות באוטובוס ציבורי. בקשו שהנהג יודיע לכם כשאתם מגיעים למסגד. תחנת העצירה של האוטובוס היא 100 מ׳ לפני המסגד והתחנה הבאה היא רק במרחק של 5 ק״מ הלאה – נסו לא לפספס את התחנה. הכניסה למסגד היא מהשער הצפוני או הדרומי (בחינם). בשער הדרומי, נשים וגברים שזקוקים לכך יכולים לקבל בהשאלה לבוש נאות (גברים צריכים ללבוש קנדורה לבנה ונשים מעטה שחור). סיורים מתקיימים מדי שעה באנגלית בין השעות 10:00–17:00.
להזמנת כרטיסים למסגד שייח׳ זאייד באבו דאבי
מגדלי איתיחאד Etihad Towers
מגדלי איתיחאד הוא קומפלקס מבנים עם 5 מגדלים. המגדלים שוכנים מול בית מלון ארמון האמירויות והם מתאפיינים במשרדים, דירות ובית המלון Emirates Palace כשהגבוה מביניהם, Tower 2, מתנשא לגובה של 305 מטר.
הארמון הנשיאותי של איחוד האמירויות Qasr Al Watan Palace
ארמון קאסר אל ווטאן הוא חלק ממתחם הארמון הנשיאותי באבו דאבי. הארמון הושלם בשנת 2017 ונחשב לאבן דרך תרבותית משמעותית ולאחת האטרקציות הפופולריות באבו דאבי.
הארמון פתוח לציבור ויש בו אולם גדול נפלא, תערוכות שונות של חפצים אמירתיים וספריה אקדמאית גדולה מאוד. אם אתם מתכננים חופשה משפחתית באבו דאבי עם הילדים לא תירצו לוותר על הזדמנות להראות להם ארמון מלוכה אמיתי.
להזמנת כרטיסים לארמון קאסר אל ווטאן
ארמון אמיראטס Emirates Palace
ארמון אמיראטס הוא בית מלון יוקרתי הנחשב לאחד הטובים ביותר בעולם. הוא מנוהל ע״י קבוצת קמפינסקי ופתח את שעריו ב-2005.
להזמנת כרטיסים לסיורים באמיראטס פאלאס
עוד אטרקציות באבו דאבי
הקורניש (The Corniche) – קו המים המרהיב של אבו דאבי נמתח לאורך 6 ק״מ משובר הגלים שליד קניון המרינה (Marina Shoping Mall) כמעט עד נמל מינה זאייד (Mina Zayed Port). טיילת בנויה כמעט לכל אורכו ובחלקים מסויימים יש חופים חוליים. יש גם פעילויות רבות כמו קארטינג, משחקי שעשועים לילדים ואפילו במות לקיום מופעים. כל זה על רקע המגדלים המרשימים של דאונטאון אבו דאבי. הגיעו לכן בערב ותרגישו כאילו כל תושבי אבו דאבי הגיעו לכאן כדי לצאת לטיול ערב.
Flagpole – בגובה של 123 מ׳, זהו אחד מתורני הדגל הגבוהים ביותר בעולם ואי אפשר לפספס את דגל האמירויות העצום התלוי ממנו. נמצא במרינה איילנד (Marina Island) מול קניון מרינה (Marina Mall).
כפר המורשת (Heritage Village) – ליד ה- Flagpole. דמי כניסה בסך 3 דירהאם ישיגו לכם גישה לאוסף צנוע של בניינים מאובקים שנבנו כשיחזורים של מבנים עתיקים מהאיזור, סירות עץ מסורתיות וכמה חנויות מלאכת יד. עם זאת, יש כאן חוף חמוד עם נוף נהדר של העיר.
פארק ח׳ליפה (Khalifa Park) – הפארק הטוב ביותר באבו דאבי, נבנה בעלות של 50 מיליון דולר, יש בו אקווריום (מצפה תת-ימי), מוזיאון, רכבת, גני משחקים וגנים רשמיים.
מומלץ מאוד עבור משפחות שמגיעות אל אבו דאבי עם ילדים – העלות היא 1 דירהאם. (סמוך לרחוב אל סלאם (Al Salam St) (8th) ליד המסגד הגדול (Grand Mosque)).
מרכז התרבות של אבו דאבי (The Abu Dhabi Cultural Centre) הפך לאטרקציה פופולרית באבו דאבי ומתקיימים בו אירועי תרבות וסדנאות משך כל השנה. יש בו ספריה מצויידת היטב, תוכניות לילדים, תערוכות אמנות, אירועי צדקה ופעילויות תרבותיות אחרות המאפיינות כל עיר גדולה. שווה מאוד ביקור.
האי סעדיאת (Saadiyat Island) פותח כמרכז תרבותי
איי לולו (Lulu Islands) הם קבוצה של איים מלאכותיים שנבנו סמוך לחוף בעלות גדולה, אבל כיום אין בהם פעילות לאחר שיוזמה תיירותית נכשלה והבנייה בהם מעולם לא החלה.
האי רים (Reem Island) הוא אי חדש יותר עם פיתוחים רבים שמתקיימים ובתכנון. מרבית האי אינו גמור.
מה לעשות באבו דאבי
שחייה – כמעט כל בתי המלון והמועדונים הפרטיים באבו דאבי מציעים מתקני שחייה, בד״כ בצורה של חופים פרטיים או בריכות. תוכלו לשלם לשימוש יומי או שנתי. אופציה נוספת וזולה יותר היא ״המועדון״ (The Club).
שיעורים – מלונות מסויימים מציעים שיעורי ריקוד, שיעורי אירוביקה ובידור פיזי אחר.
הטבע הפראי – אם כי ממבט ראשון הטבע באיזור אבו דאבי יכול להיראות משעמם ודל ואפילו מסוכן בשל תנאי המדבר הקשים, יש בעצם כמה יעדים טבעיים מדהימים באמירות אבו דאבי (מחוץ לעיר) שנמתחים הרחק דרומה עד ומזרחה עד הרי עומאן – הבעייה היא לדעת היכן למצוא את הנקודות היפהפיות האלה! יש מפלי מים מושלמים, צוקים השזורים במאובנים ואפילו אגמי מים מתוקים – Weekenduae הוא בלוג שבו אפשר לקבל רעיונות, מסלולים ותוכניות להרפתקאות של סופי שבוע. הבלוג מלא בפרטים, כולל תיאורים, מסלולי GPS, מפה אינטראקטיבית ותמונות.
פארקים – פארק אל ספה הוא אחד העתיקים ביותר באבו דאבי. זה מקום אהוב על אוהדי ספורט ומבקרים רבים נהנים לשחק טניס, כדור-עף וכדורגל. ילדים נהנים לשחק בארקייד משחקי הווידאו או לעלות על הגלגל הענק ועל מתקן המכוניות המתנגשות. יש בפארק אפילו מבוך שאפשר לשוטט דרכו. אזורי פיקניק וברביקיו עומדים לרשות מבקרים. זהו מקום מושלם לבילוי עבור משפחות שמגיעות אל אבו דאבי עם הילדים.
מירוצי גמלים – מסלול מירוצי הגמלים הוא אחת האטרקציות המעניינות באבו דאבי, כאשר מדי חמישי ושישי בחורף מתקיימים בו מירוצים. תוכלו לא רק לצפות במירוצים, אלא גם תהיה לכם הזדמנות לבקר בפאדוק (מכלאות). העיירה Shweihan בחלק המזרחי של אמירות אבו דאבי ידועה בשל המירוצים שלה ובעיירה Liwa גם מתקיים אירוע שנתי.
ספארי מדבר או נסיעות שטח בדיונות – טיולי דיונות ברכבי שטח עם מומחי נהיגה במדבר. הנהגים ייקחו אתכם לנסיעה מקפיצה מעל דיונות החול, יראו לכם את השקיעה מנקודה אסטרטגית ואחר כך ייקחו אתכם לארוחת פאר עם מוסיקה וריקודים להשלמת האווירה. תרצו אולי להתרחק מהפעילות הזו אם אתם מאלה שסובלים מבחילות בזמן נסיעה, או אם אתם מגיעים אל אבו דאבי עם ילדים קטנים. אופציה נוספת היא לשכור רכב באבו דאבי או לקנות רכב שטח ולהצטרף לאחד ממועדוני ה-4X4 הרבים ב-UAE, השונים מאוד זה מזה ומציעים כל אחד טעם שונה. אלה כוללים את: 4X4 dune ride, uaeoffroaders , arabianoffroader , IOH4x4, emarat4x4 , Nuzhath Ideas, וכו. הם מציעים חוויית למידה חינם לחדשים, ומקיימים נסיעות שבועיות שמתאימות לרמות שונות של מיומנויות נהיגה, כאשר בחלקם חברים מעל 2,000 חברים מלאומים רבים.
הפלגות באבו דאבי – Abu Dhabi Dhow Cruise או Boats and Yachts מציעים שיט לאורך אזור קורניש (Corniche) עם אוכל ערבי בינלאומי ברמת 5 כוכבים. כמו כן מציעים השכרת יאכטות ואוניות עם אפשרויות קרוז לחלקים שונים באבו דאבי.
טיסת הליקופטר באבו דאבי – עלו על Eurocopter EC130 B4 יוקרתי עם 6 מושבים וגלו את אבו דאבי ממעוף הציפור עם Falcon Aviation Services. סיורים פועלים מדי יום בין 9:00 ל-17:00 מ- Marina Mall Terminal. מומלץ לבצע הזמנה (אפשר לקבוע סיורים על בסיס יחידני או פרטי).
שופינג באבו דאבי
אבו דאבי היא חלום לחובבי שופינג. יש כאן המון קניונים, כשברובם יש את אותן חנויות כמו בקניונים באירופה. מלבד כל מיני חנויות ומוסדות שמכוונים אל המקומיים, קניונים באבו דאבי כוללים גם חנויות רשתות זרות וכן חנויות מעצבים. מבקרים רבים יופתעו מהניגודיות של אופנת הנשים – בזמן שהמנהגים המקומיים דורשים שנשים יתכסו בציבור, רוב החנויות מוכרות חצאיות קצרות וחולצות קצרות, לצד חצאיות ארוכות צנועות יותר או חולצות עם צווארון גבוה.
קניונים באבו דאבי
קניון אבו דאבי (Abu Dhabi Mall) הוא קניון בן שלוש קומות השוכן באזור מועדון התיירות (Tourist Club Area), הסמוך לבית המלון ביץ׳ רוטנה (Beach Rotana Hotel).
קניון מרינה (Marina Mall) מתפאר במזרקה מוסיקלית ותקרות שמהן בוקעים רעמים וגשם. הקניון נמצא באזור שובר הגלים (Water Breaker) ליד ארמון האמירויות (Emirates Palace) המפואר. הוא מכיל גם שני היפר מרקטים של Carrefour
קניון אל וואחדה (Al Wahda Mall), שנפתח ב-2007 הוא קניון גדול ומודרני במרכז הדאונטאון (הרחובות 11 ו-4). החנויות יוקרתיות ומתחם האוכל גדול והלולו הייפרמארט (LuLu Hypermart) בקומת המרתף הוא אולי הסופרמרקט הגדול ביותר בעולם.
קניון חלידייה (Khalidiya Mall). קניון חלידייה הוא מקום שנחמד לבקר בו, גם עבור משפחות שמגיעות אל אבו דאבי עם הילדים. חנויות האופנה האלה עשויות ללכוד את תשומת לבכם למשך שניות רבות, אבל אז תבינו שאין בהן בעצם הרבה מה להציע מבחינת מוצרים. עם זאת, מתחם האוכל מאוד פופולרי ומלא ברשתות אוכל מהיר כמו New York Fries, Chili's ו- Dunkin' Donuts יחד עם Baskin Robbins. למטה תמצאו מסעדה הודית/ערבית, שנראית טוב אבל משום מה לא פופולרית.
בוטיק (Boutik), באי רים (Reem Island ) (כדי להגיע, עקבו אחר השלטים כשאתם על האי רים). פתוח מ- 10 בבוקר עד 11 בלילה. בוטיק נפתח ב-2013 – זהו קניון קטן עם בית קפה, שתי מסעדות, בית מרקחת, Waitrose ובנק. יש גם גישה לשני מגדלי מגורים המחוברים לקניון.
יש גם הרבה חנויות קטנות עצמאיות בעיר אבו דאבי. בקומה התחתונה של רבים ממבני המגורים תמצאו חנויות בהן אפשר לקנות שוקולדים יוקרתיים, רכיבי מחשבים, עתיקות וביגוד. עדיף לרכוש דברים כמו שטיחים/מרבדים, חפצי אמנות, תכשיטים מקומיים ועתיקות בחנויות עצמאיות או במקומות דמויי שוק מאשר בקניונים באבו דאבי מאחר שהמחיר יהיה יותר נמוך והמוכרים יהיו מוכנים להתמקח איתכם.
התמקחות היא חלק גדול מתרבות הקניות באיחוד האמירויות, אבל היו חכמים. אל תתמקחו במקום כמו מרקס אנד ספנסר או רשתות אופנה בינלאומיות בקניונים. שמרו את כשרון ההתמקחות שלכם למקומות עצמאיים, למשל חנויות עתיקות.
שופינג באבו דאבי ברוב המקומות יכול להיות מתסכל מאחר שהמוכרים נוהגים ׳ללוות׳ אתכם ברחבי החנות. חלק מההרגל הזה נובע מהרעיון שכך הם נותנים שירות טוב, וחלק מכך שהם מודאגים מגניבה. רוב המוכרים לא יעשו את זה בצורה יותר מדי פולשנית, אבל יש כאלה שיכולים להיות מאוד נודניקים או מתרפסים. כל מה שצריך לעשות זה לחייך אליהם ולהודות להם לעתים קרובות, ואז יש סיכוי טוב שיעזבו אתכם קצת בשקט.
בחנויות שטיחים – או בכל שבו מוכרים שטיחי קיר, עתיקות וכדומה – אל תרגישו לחץ לקנות ואל תילחצו אם הם מתחילים לגלגל שטיחים יפהפיים לרגליכם. אין לכם שוב מחוייבות לקנות, לא משנה כמה זמן המוכרים השקיעו בכם. עם זאת, הלחץ עליכם לקנות יהיה מאוד גבוה, ולקונים ביישניים יותר מוצע לבקר בחנויות שטיחים בקבוצות כדי להימנע מהלחץ
סופרמרקטים באבו דאבי לא יקרים ואפשר בד״כ למצוא בהם סחורה מערבית. הקפידו לבדוק את כל המוצרים לפני הרכישה. מבקרים שרוצים לרכוש מוצרי בשר חזיר צריכים להיכנס לחדר נפרד מיוחד כדי לעשות זאת, מאחר שתושבים מקומיים אינם רשאים להיכנס לחלקים האלה של החנויות.
המחירים באבו דאבי נוטים להיות מאוד תחרותיים, בין היתר כי המכס בסך 5% בלבד.
עונת ההנחות הכללית – סוף השנה ובאמצע שנה. זו התקופה שבה תוכלו להשיג מוצרי מותגים מסויימים במחירים מאוד נמוכים, ואולי סחורה מהעונה הקודמת.
התמצאות באבו דאבי
ליבה של אבו דאבי הוא אי בצורת יתד המחובר ליבשת המרכזית על ידי הגשרים מקטה (Maqta) ומוסאפה (Musaffah). הקצה הרחב של היתד יוצר את מרכז העיר, כאשר ה- Sheikh Rasheed bin Saeed al Maktoum Street עובר לאורך החוף.
כתובות באבו דאבי הן בעת ובעונה אחת מאוד הגיוניות ולגמרי מבלבלות. לכבישים רבים יש שמות מקומיים בהם קוראים להם התושבים, כמו ״כביש נמל התעופה״, אך הם אינם תואמים לשמות הרשמיים הכתובים בשלטים כמו Maktoum St, והעיר מחולקת לשכונות מסורתיות כמו Khalidiyya, שתחומיהן לא מוגדרים בבירור.
עם זאת, החלטה אחרונה של עיריית אבו דאבי קבעה שהעיר תהיה מחולקת לאזורים ממוספרים וסקטורים, כאשר כל הכבישים בכל סקטור מקבלים מספר כמו First St, Second St וכו׳ ורוב השילוט ברחובות מתייחס רק לאלה. מערכת הכבישים המרכזיים קלה להבנה ברגע שמבינים שהמספרים האי זוגיים חוצים את האי לרוחב והמספריים הזוגיים הם לאורך. המספרים האי זוגיים ממשיכים לצאת מהעיר עד רחוב 31, הקרוב לפארק ח׳ליפה (Khalifa Park) החדש. המספרים הזוגיים ממשיכים מזרחה עד כביש 10 שנמצא ליד קניון אבו דאבי (Abu Dhabi Mall). בצד המערבי של Airport Rd, המספרים הם בין 22 – 32 ליד Bateem Marina.
גם הרחובות המקומיים, שהם עם שילוט ירוק, (הרחובות המרכזיים הם עם שלטים כחולים) יכולים להיות מבלבלים. הם גם נקראים רחוב ראשון, שני (First, Second) וכו׳. רוב המקומיים מתעלמים מהמערכת הזאת לגמרי והדרך הטובה לתת הוראות כיוון היא להסתמך על ציוני דרך. אם אתם לוקחים מונית, סביר להניח שיורידו אתכם ״מאחורי ה Hilton Baynunah ״ הרבה יותר מהר מאשר אם תגידו כתובת כמו "Fifth Street, Sector 2".
תחבורה באבו דאבי
אבו דאבי בנויה עבור רכבים. כתוצאה מכך, תוכלו למצוא רבים מהם והרבה פקקים באזור הדאונטאון באבו דאבי.
מוניות באבו דאבי
מוניות באבו דאבי הן דרך נהדרת להסתובב באבו דאבי אם אין לכם מכונית. מוניות באבו דאבי יחסית זולות בהשוואה למדינות מפותחות אחרות.
ישנה אפשרות של הזמנת מונית באבו דאבי און ליין (בקישור).
סוג המונית הנפוץ ביותר הוא מונית הכסף. את אלה אפשר לתפוס בכל מקום באבו דאבי אם אתם רואים אחת חולפת. המחיר מתחיל ב-5 או 6 דירהאם. בדקו את המדבקה שעל החלון כדי לראות כמה הם גובים. אפשר לעקוב אחר המהירות שלהן ואסור להם לעבור את ה-120 קמ״ש. השלט שמעליהן הוא צהוב.
כדי לראות אם המונית פנויה, אפשר להסתכל על השלט שמעל המונית. אם המונית זמינה, האורות באמצע יהיו כבויים ובלילה, השלט יהיה מואר. אם הן לא זמינות, השלט לא יהיה דולק והאורות האדומים באמצע יהיו דלוקים.
המוניות של נמל התעופה נראות מודרניות יותר ומציגות שלט למעלה שמראה אם המונית זמינה, בערבית ובאנגלית. אלה הן המוניות היחידות שאפשר להשיג בנמל התעופה הבינלאומי אבו דאבי. המחיר מתחיל ב-25 דירהם לעיר ויכול להיות יקר בהתאם ליעד הסופי.
אין צורך להשאיר טיפ לנהגי מוניות, אבל הדבר יתקבל בברכה. נהגי מוניות רבים הם מהגרי עבודה, רחוקים מארץ מולדתם ובני משפחותיהם. אל תתפלאו אם יציגו בפניכם תמונה של בני משפחתם בעת הנסיעה.
אובר גם פועלת באיחוד האמירויות הערביות.
אוטובוסים באבו דאבי
תחנת האוטובוס המרכזית באבו דאבי היא ברחוב Hazaa Bin Zayed Road. כאן אפשר לעלות על אוטובוסים שמגיעים לנקודות שונות בעיר וכן אוטובוסים בינעירוניים. תחנת האוטובוס משרתת גם כתחנת מוניות לנסיעות בתוך אמירות אבו דאבי.
תידרשו לרכוש כרטיס ח׳ליפאת של אבו דאבי (Abu Dhabi Hafilat Card) עבור כל נסיעה באוטובוס בתוך אבו דאבי (כולל מ/אל שדה התעופה). עלות הכרטיס היא 10 דירהם ותוכלו להוסיף כסף לכרטיס הנטען לפי הצורך אחרי רכישתו.
מערכת מחירי התחבורה הציבורית באבו דאבי פשוטה: 2 דירהאם לנסיעת אוטובוס בודדת בתוך העיר אבו דאבי, 4 דירהאם לנסיעה בודדת באוטובוס אזורי שיוצא מחוץ לעיר או 80 דירהאם לחופשי חודשי הנקרא Ojra pass. אוטובוסים מקומיים דורשים תשלום מדוייק (כלומר לא נותנים עודף) שאותו טוענים על כרטיס חכם המשמש לנסיעה בודדת או נסיעות מרובות. אוטובוסים אזוריים, כולל קו נמל התעופה A1 נותנים עודף. האוטובוסים שצבעם ירוק-כחול כהה ממוזגים ובעלי גישה לכסאות גלגלים. נוסעים יכולים לעלות ולרדת בתחנות העצירה לאורך המסלול. אפשר לזהות את התחנות ע״י עמודי התחנות הזמניות של מחלקת התחבורה. היזהרו: תחנות אוטובוסים שאין בהן שילוט של DoT עלולות לא לשמש כתחנות אוטובוס מאחר שלא משתמשים בכל התחנות שלאורך המסלול.
קווי אוטובוס באבו דאבי
Route 005 קו 005: מכיכר Al Maryah Sowwah עד Marina Mall דרך Abu Dhabi Mall ו- Hamden Street. כל 10 דקות ביום, כל 30 דקות בלילה, 24 שעות ביממה
Route 007 קו 007: משער Al Reem Shams ל-Marina Mall דרך Zayed the 1st Street (הידוע גם בשם Electra). כל 10 דקות ביום, כל 30 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 008 קו 008: מ Tourist club עד Break Water דרך Hamdan Street, Zayed the 2nd Street (דרך 4th), Airport Road, Al Manhal Street. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 009 קו 009: Al Marina עד Al Mina Souq דרך Al Falah Street. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 010 קו 010: מ Ras Al Akhdar עד Al Mina Co-Op דרך Al Falah Street. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 011 קו 011: Al Marina עד Al Mina Fishermen Association דרך Hazzaa Bib Zayed Street. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 032 קו 032: מ Sports City Carrefour עד Marina Mall דרך Airport Road, Bus Station ו- Zayed the 1st Street. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 034 קו 034: מ-Ras Al Akhdar עד Abu Dhabi Courts דרך Al Marina ו- Muroor Road. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 040 קו 040: מ- Al Maryyah עד Khalifa Park South דרך Zayed 1st Street ו- Khäleej Al Arabi Road. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
קו 044 Route 044: מ- Al Mina Fishermen Association עד Officers Club. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 052 קו 052: מ- Al Maryyah עד Umm Al Naar דרך Airport Road. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 054 קו 054: מ- Sports City Carrefour עד Abu Dhabi Mall דרך East Read, Bus Station, ו- Hamden Street. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה. האוטובוס הזה עוצר מחוץ למסגד שייח׳ זאייד.
Route 056 קו 056: מ- Al Mina Souq עד הכניסה אל Khalifa Park. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
Route 063 קו 063: מ- Al Reem Shams Gate עד Marina Mall דרך Corniche Rd. כל 20 דקות ביום, כל 60 דקות בלילה, 24 שעות ביממה.
אבו דאבי ברגל
ההליכה ברגל באבו דאבי לא מהווה בעיה עבור המקומיים, אבל תיירים יסבלו מהחום והשמש. מידות החום באבו דאבי יכולות לעלות על 50 מעלות צלזיוס, אם כי דיווחי מזג האוויר בד"כ מדווחים על טמפרטורות קרירות יותר מאלו שנמדדות בפועל.
חציית הרחוב שלא במעברי חצייה באבו דאבי אינה חוקית, אבל תוכלו לצפות שזה יקרה בכל מקום מאחר שמעברי החצייה רחוקים זה מזה, בעיקר באי רים (Reem Island) שבו רוב הרמזורים בחלקים החסומים והכמעט ריקים כבויים. בצמתים מסויימים, מופיע מד זמן על רמזור הולכי הרגל שמראה כמה זמן נשאר לחצות עד שהרמזור הופך לאדום.
יש לנקוט זהירות יתר בעת חצייה ברמזורים ובעיקר במעברי החצייה של הולכי הרגל. הנהגים באבו דאבי פרועים מאוד ואף נהג מקומי לא יעצור עבורכם במעבר חצייה, ואתם עלולים להיפגע אם תסמכו על כך שרכב יעצור עבורכם.
האם יש טיולים מאורגנים לקבוצות?
האם יש אוטובוס תיירים כמו בדובא?
תודה