דילים לפאפוס | דילים לאיה נאפה | דילים ללרנקה
לפקרה Lefkara הוא כפר בקפריסין, במחוז לרנקה. הקפריסאים מכנים את הכפר "לפקרה היפה". לפקרה הוא למעשה שמו של אזור קטן בקפריסין ובו 3 כפרים סמוכים זה לזה, כשהכפר הגדול ביותר מביניהם נקרא פאנו לפקרה, (Pano Lefkara) , כפר קטן וציורי שנראה כמו סרט היסטורי, עם הרבה היסטוריה ומסורת, למרגלות ההר, בדרום הרי הטרודוס (Troodos Mountain) היפים, המהווים את אחד האזורים המומלצים ביותר לטיול בקפריסין.
חופשה בקפריסין – עוד באותו נושא:
טיסות לקפריסין – מידע והשוואת מחירים
מלונות מומלצים בקפריסין למשפחות עם ילדים
מוניות בקפריסין ושירותי תחבורה ציבורית
השכרת רכב בקפריסין – מידע חיוני והשוואת מחירים
eSIM וסים לקפריסין וטיפים על תקשורת במהלך החופשה
היא מתפארת בארכיטקטורה מיוחדת שמשומרת עד ליום זה, ומפורסמת גם בשל מסורת יצירת התחרה שלה (Lefkaritika Kentimata), העוברת במשך דורות מאם לבת. גודל האוכלוסייה הוא כ-1000 אנשים. במרחק הליכה, נמצא הכפר הקטן יותר קאטו לפקרה (Kato Lefkara), עם אוכלוסייה של כ-100 תושבים. שביל טבע מומלץ לטיול רגלי מחבר בין לפקרה לקאטו דרייס (Kato Drys), עוד כפר ציורי קטן באזור, דרך פסגת ההר סוטירה (Sotira).
הגעה ללפקרה
הכפר הציורי ממוקם במרחק של 10 ק"מ מהכביש המהיר ניקוסיה – לימסול במרכז קפריסין היוונית, במרחק של פחות מ-50 ק"מ מהערים המרכזיות של קפריסין היוונית – ניקוסיה הבירה, לימסול ולרנקה, וכ-20 ק"מ מחוף גאברנר (Governor's Beach), חוף ים מותר לרחצה באזור כפרי. ניתן להגיע למקום רק ברכב פרטי או במונית.
טיול בלפקרה
אין רמזורים בלפקרה, זהו כפר קטן ואפשר פשוט להחנות את הרכב בכניסה לכפר או במרכזו וללכת ברגל למוזיאונים, לחנויות ולמסעדות. זוהי גם נקודת התחלה טובה לטיול בקפריסין – מערכת כבישים טובים מחברת את לפקרה לערים הגדולות של קפריסין ולכפרים בהרי טרודוס ובאזורי החוף.
לפקרה הוא כפר יפהפה עם מסורת ארוכה של אמנות, בעיקר יצירת תחרה וצורפות. זוהי עיירה קטנה ציורית עם הרבה אופי וארכיטקטורה נהדרת אשר נשארה משומרת עד היום. מומלץ לצאת לטיול רגלי על ריצוף האבנים של רחובות הכפר, וליהנות מהליכות בטבע מחוץ לכפר.
לפקרה יכולה להיות גם נקודת יציאה מצוינת לטיול תרבותי בלב קפריסין. באיזור יש שלל אפשרויות לסייר במנזרים מימי הביניים, באתרים ההיסטוריים, בהרי טרודוס, בחופי הים, ובערים הגדולות של קפריסין. זהו איזור רגוע ומזמין, מושלם לטיול בקפריסין עם ילדים הגדוש בהליכות בטבע, טיולים רגליים וטעימה מהמנות הקפריסאיות המסורתיות, המבוססות במקור על המטבח העשיר של יוון. האזור הוא אזור כפרי יפהפה ללא רבב, יפה במיוחד בסוף פברואר, כשהשקדיות פורחות.
אטרקציות בלפקרה
לפקרה היא כפר קטן אך מאוד תיירותי ולכן יש בו מספר אטרקציות מעניינות כמו מוזיאון המלאכה של לפקרה, מוזיאון השעווה, מנזר מינאס הקדוש, מנזר מאכרס, הר קיוניה, כנסיות וקפלות עתיקות, חלק מהן קיימות עוד מהמאה ה-11. בנוסף טיול ברחובות הכפר, סמטאות צרות וציוריות עם בתים עתיקים מאבן, משומרים עד היום, היא אטרקציה בפני עצמה. עוד אטרקציה מומלצת היא צפייה בנשים שיוצרות את התחרה המפורסמת של לפקרה.
מה לקנות
תחרה מסורתית מלפקרה (נמכרת גם בשווקים רבים בקפריסין אך באופן טיבעי כאן יש את המיבחר הגדול ביותר), חפצי כסף ותכשיטי כסף בעבודת יד, רחת לוקום (מעדן טורקי), דבש מתוצרת מקומית הנחשב למומלץ במיוחד וממרחי שקדים מסורתיים.
מסעדות
מספר מסעדות בכפר ובאזור מציעות מנות קפריסאיות מסורתיות. דגים טריים ניתן למצוא באזורי החוף הקרובים. את ה'לפקרה טווה', מנה מסורתית בלפקרה, ניתן למצוא אך ורק באזור זה של קפריסין. רוב המסעדות באיזור מגישות 'פורקייה', מאפה ממולא בגבינת אנרי, המקבילה הקפריסאית לגבינת הריקוטה – מאכל שחובה לטעום.
מסעדות ובתי קפה מגישים משקאות אלכוהוליים וגם משקאות ללא אלכוהול, יינות ובירה מקומיים מקפריסין. נסו את ה'סאומדה', משקה מרענן האופייני לאיזור, שעשוי ממים ותמצית שקדים.
מקומות לינה
שלושת מקומות הלינה המומלצים בלפקרה הם המקום של דודה מריה (Aunt Maria's), בית לוסיפי (Losiphi's House), וה- RedBluedoor, כל אלו הם בתי אבן מסורתיים בכפר ששופצו לאחרונה בעזרת התמיכה של ארגון התיירות של קפריסין, ומציעים כיום לתיירים- כולל משפחות המגיעות לטיול בקפריסין עם ילדים – דירות נוחות באירוח עצמי, עם מטבחים מצויידים ואיבזור מודרני. כל מקומות הלינה הללו הם חלק מתכנית התיירות החקלאית – Agrotourism (תיירות אקולוגית) של קפריסין.
יוון – לפקדה – וואסיליקי
חזרנו מחופשה חלומית בלפקדה, יוון והגיעה העת לחלוק אתכם את כל שיכול לתרום ולסייע (זה ארוך…). אנס לחלק את המידע לנקודות לפי נושאים.
1. לפקדה הוא אי בחלקה הדרומי של יוון, קרוב לקורפו, אלבניה, מקדוניה ומעברו של הים ישנה סיציליה ואיטליה. האי ברובו ירוק והררי מאוד. משמעות המילה לפקדה היא "לבן" על שם הצוקים הלבנים באי. האי מחובר ליבשה ע"י גשרון קטן שמתנתק בכל פעם שצריכות לעבור יאכטות וסירות (אנסה לצרף סרטון….). אור יום כמעט עד השעה 21:00 בערב.
2. באי כשלוש כפרים עיקריים: לפקדה "העיר הגדולה" – אליה מגיעים מיד עם הכניסה לאי (אפרט בהמשך את דרכי ההגעה), עיר נמל יפה ונחמדה, מלאה במסעדות ורחובות יפים. נידרי – העיר התיירותית ביותר, גם בה כמובן נמל ומרינה מלאה במסעדות וחיי לילה תססים. רוב ה"חבילות" המשווקות בארץ הן לנידרי שניתן למצוא בה הרבה מלונות בכל הרמות, רחוב ארוך של חנויות למחפשי השופינג הצנוע. וואסיליקי – כפר בקצה הדרומי של האי, קטנטן, כולו חוף אחד ארוך של ספורט ימי, גלישת רוח, סאפ והמון צעירים ספורטיבים (פירוט בהמשך).
3. ללפקדה מגיעים בטיסה ישירה לעיר פרבזה (שעתיים ורבע) שנמצאת על היבשת במרחק של כעשר דק' נסיעה מלפקדה.
4. אנחנו הרכבנו את הנסיעה באופן עצמאי. בארץ משווקת לפקדה בעיקר ע"י אופק תיירות שמציעים חבילות שונות אך אנחנו העדפנו לעשות זאת לבד. טסנו עם חברת Tus airways. הטיסות היו נהדרות, יצאו בזמן, נחתו בזמן והכל היה מעולה.
5. מוניות – אין הרבה והן יקרות מאוד ועל כן אנחנו העדפנו כבר לשכור רכב(לשם ההבנה מונית משדה"ת לואסיליקי עלתה 170 יורו לכיוון!!! ורכב לשבוע עלה 1700 ש"ח…….). שכרנו רכב מחברת imperial. חיכה לנו נציג בשדה, קיבלנו אחלה רכב. עשינו ביטוח מלא כולל השת' עצמית וטוב שכך שהרי ביום האחרון מצאנו את הרכב בחנייה לאחר שמישהו דפק אותו קלות בפגוש……..אבל יש ביטוח אז הכל היה טוב 🙂
6. אנחנו בחרנו ללון בוואסיליקי מאחר והגענו לשם גלישת הרוח. לאחר שביקרנו בכל האי אני בטוחה שזו היתה בחירה מעולה. כפר מהמם, אנשים נפלאים, לא יתר מדי הומה, מסעדות טובות, כולם נותני שירות ונעימים. לנו במלון Grand Theoni – מלון מצויין, אמנם אין לו חוף אבל חדריו מודרנ יים וחדשים והזמנו חדר למשפחה שהוא למעשה בן שתי קומות ונח מאוד למשפחה עם 3 ילדים. היתה גם ארוחת בוקר מכובדת וטעימה. המלון ממוקם ברחוב המרכזי היחידי בוואסיליקי ובו חנויות מקסימות לתיירים ובערב כיף לשוטט. אבל אני מדגישה שלמלון אין חוף. מרחק הליכה לחוף הכי קרוב, 5 דק'. לחוף הכי רחוק 20 דק'.
7. לגולדי הרוח – בוואסיליקי כמה וכמה מועדנים לגלישה רוח שמציעים שיעורי גלישה והשכרת ציוד. המחירים משתנים ממועדון למועדון. לחלקם ישנן חבילות ל-3 ימים, 5 ימים ושבוע. המועדון הוותיק ביותר וה"עממי" הוא במלון Grand Nefeli – המלון האחרון בקצה החוף המנוגד למרינה (השכרה ל-3 ימים כ- 100 יורו). לכל המלונות והמועדונים ישנם בחוף מיטות שיזוף ושמשיות ומסעדות. אם אתם משכירים ציוד, השימוש בחוף כלול, ולא משלמים על השמשיות והמיטות.
8. כל וואסיליקי לאורך החוף מלאה בטברנות, מסעדות (ברובן בריכה וזה מגניב, ההורים אוכלים והילדים במים), סנק בר. האוכל טעים וטרי. המחירים סבירים (ארוחה משפחתית במסעדת דגים – 80 יורו).
9. יום שיט – בכל לפקדה מוצעים קרוזים למכביר. הקרוזים בגדולים יצאים בעיקר מנידרי בספינות די גדולות של כ0 500 איש. הקרוזים עוצרים בחוים מדהימים אבל לא להרבה זמן. לכן, בספינות הגדולות, שלוקח רק לרדת מהספינה כעשרים דק' וגם לעלות, לא נותר הרבה זמן להנות מהחוף. אנחנו בחרנו בקרוז בספינה קטנה שיצאה מוואסיליקי. הקרוז עובר בחופים עוצרי נשימה, של חול לבן ומים בצבע טורקיז. עלום 20 יורו לאדם. מהבוקר עד הערב. חלק תחנות השיט:
Porto Katsiki (Egremni) – החוף שנחשב ליפה ביותר ביוון וה-6 ביופיו בעולם. חוף מאוד יפה ויחד עם זאת מאוד מאוד עמוס באנשים ומחוסר במסעדות ופסיליטיס אחרים. לא מצאנו מה שונה בינו לבין חופים נוספים שהיו הרבה יותר פנויים.
Ithaka – לטעמי החוף היפה ביותר בלפקדה שיד אדם לא נגעה בו. הגישה אליו רק מכיוון הים.
Kefalonia – הכפר היחיד באיי היוניון שלא נחרב ברעידת האדמה ב 1953 ולכן הוא אותנטי ועצר נשימה. מרינה מהממת עם מסעדות, בתים יפים וכיף להסתובב.
10. הצעה ליום טיול – נסיעה לחוף kathisma – רצועת החוף הארוכה ביותר בלפקדה, חוף יפייפה, עמוס בשמשיות וכסאות שיזוף, מסעדות ובהן מקלחות, חנייה וכל שצריך לשם בילוי של כמה שעות בחוף. לארוחת צהריים עלינו גבוה בהרים לעיירה בשם Exanthia ובה למסעדה מדהימה בשם Rachi (מבטאים ראכי) – למסעדה תצפית עוצרת נשימה, אוכל מעולה, שירות נפלא. מומלץ בחום. הנסיעה לא קלה, כבישים צריכים ומפותלים. סעו בזהירות ועדיף באור ולא בחושך ויש לכם כזה עד 21:00.
11. הצעה לביקור בעיירה בשם Sivota – עוד נמל נחמה עם מסעדות, אווירת נופש וחופש.
12. נידרי – קפצנו באחד הערבים (30 דק' נסיעה מוואסיליקי). אנחנו פחות אהבנו את ההמוניות אבל אכלנו ארוחה מצויינת במסעדת Mamamia. אוכל מעולה, שירות מצויין. נמצאת בקצה של המרינה.
13. מסעדה נוספת מומלצת בוואסיליקי – Vegelaras – בקצה המרינה, מבנה כתום. מסעדה מעולה. תזמינו דג, לא משנה יזה. שירות נפלא.
לסיכום –
לפקדה אי חלומי. וואסיליקי, כפר מושלם. חופים עוצרי נשימה, אנשים מחוייכים ונחמדים, אוכל מעולה והכל במרחק שעתיים טיסה.
מצטערת על האורך. אשמח לענות לשאלות.
ושתהיה לכם אחלה חופשה.
לפקדה זה אי ביוון
לפקרה זה עיירה בקפריסין