השכרת רכב באוסטרליה מנוע חיפוש והשוואת מחירים
עוד מידע שימושי למטיילים באוסטרליה
טיסות לאוסטרליה – השוואת מחירים ומידע חשוב
מלונות מומלצים בסידני אוסטרליה למשפחות עם ילדים
בתי מלון מומלצים במלבורן למשפחות עם ילדים
השכרת רכב באוסטרליה – מידע חיוני
באופן כללי, ניתן להשתמש ברישיונות נהיגה ממדינות זרות (ובכללם רישיון ישראלי) באוסטרליה לתקופה של עד שלושה חודשים. עם זאת, אם הרישיון שלכם אינו כתוב באנגלית, תידרשו להציג גם אישור נהיגה בינלאומי (IDP) יחד עם הרישיון המקורי.
ברוב הערים הגדולות ברחבי אוסטרליה תמצאו שלל קניונים ואאוטלטים, שבהם פועלות סוכנויות השכרת רכב המציעות מבחר רחב של כלי רכב להשכרה מחברות בינלאומיות מובילות בתחום. לעומת זאת, בעיירות הקטנות יותר באוסטרליה, השכרת רכב עשויה להיות מאתגרת יותר. תחנות השכרה קטנות נוטות לגבות תוספת תשלום משמעותית עבור השכרה חד-כיוונית – כלומר, אם תרצו לאסוף את הרכב במיקום אחד ולהחזירו במיקום אחר (למשל, לקחת אותו בסידני ולהשאירו במלבורן).
הגבלות בתנאי חוזה השכרת רכב באוסטרליה
חברות השכרת רכב באוסטרליה עשויות לכלול בחוזה תנאים מגבילים מסוימים, כמו איסור נסיעה אל או ממערב אוסטרליה והטריטוריה הצפונית, או הגבלה על העלאת הרכב למעבורות המובילות לטזמניה, לאי הקנגורו או לאי פרייזר. בערים המרכזיות של המדינות השונות באוסטרליה, הרכבים המושכרים מגיעים בדרך כלל ללא מגבלת קילומטרים, אך בסוכנויות השכרה בעיירות קטנות יותר נהוג לגבות תשלום נוסף עבור נסיעה העולה על 100 ק"מ ביום. ישנן חברות המאפשרות נסיעה על כל כביש מוכר, בעוד אחרות אוסרות נהיגה על דרכי חול או חצץ, אלא אם כן שכרתם רכב שטח כמו ג'יפ. עם קבלת הרכב השכור, בצעו תמיד בדיקה יסודית לזיהוי נזקים קיימים – בדקו את החלונות, גג הרכב והחלקים החיצוניים, ותעדו כל פגם שתגלו בצורה מפורטת עוד במקום, לפני שתצאו מסניף חברת ההשכרה באוסטרליה.
עיינו היטב בחוזה – אם אתם מתחת לגיל 25, ייתכן שתיתקלו בהגבלות או בעלות נוספת, וודאו גם שסוג הרישיון שברשותכם מתאים לרכב שבחרתם לשכור לפני שאתם מבצעים את ההזמנה.
נהיגה באוסטרליה
תקנות הרישוי וחוקי התעבורה משתנים מעט בין מדינות שונות באוסטרליה, אך באופן כללי, התמרורים דומים ברובם לאלה המוכרים בישראל. עם זאת, ההבדל הבולט והמשמעותי ביותר הוא שבאוסטרליה הנהיגה מתבצעת בצד שמאל של הכביש, בדומה לנהיגה בבריטניה – כלומר, בצד הנגדי לעומת ישראל. כדי להיערך לכך, מומלץ לצפות בסרטון ווידאו הנותן מושג על חוויית הנהיגה באוסטרליה, כמו הסרטון הבא:
מי שרגילים לנהוג בצד ימין של הכביש צריכים להפגין ערנות מוגברת בתחילת הדרך באוסטרליה, גם בכבישים כפריים שבהם התנועה דלילה יחסית. תיירים רבים מוצאים את עצמם מתוסכלים מהעובדה שבכלי רכב רבים באוסטרליה, מערכת הבקרה הפוכה לחלוטין – כולל ידיות ההיגוי. כתוצאה מכך, לא פעם הם מפעילים בטעות את המגבים כשהם מתכוונים לאותת, או מדליקים את הפנסים כשהם רוצים להפעיל משהו אחר, ולהיפך.
גודלה העצום של אוסטרליה ואוכלוסייתה הדלילה מביאים לכך שהנסיעות בין הערים המרכזיות ארוכות במיוחד. הנה כמה דוגמאות לזמני נסיעה בין ערים באוסטרליה ללא עצירות:
מלבורן לסידני: 9-10 שעות (900 ק"מ)
בריסביין לסידני: 12-13 שעות (1,000 ק"מ)
פרת' לסידני: 45 שעות (4,000 ק"מ)
סידני לקנברה: 3.5 שעות (300 ק"מ)
אדלייד למלבורן: 8-10 שעות (750 ק"מ)
בריסביין למלבורן: 10-20 שעות (1,700 ק"מ)
מלבורן לפרת': 40 שעות (3,500 ק"מ)
פרת' לאדלייד: 32 שעות (2,700 ק"מ)
בריסביין לקיירנס: 22-24 שעות (1,700 ק"מ)
קשה להעריך את זמן הנסיעה באוסטרליה רק על סמך המרחקים. כדאי לשוחח עם מקומיים כדי לבחור את המסלול המתאים ולתכנן כמה זמן יידרש לנסיעה. ניתן להניח מהירות של כ-100 ק"מ לשעה בכבישים המהירים הישרים והפחות עמוסים, ללא עיירות רבות לאורך הדרך. לעומת זאת, בכבישים מרכזיים החוצים רכסי הרים או עוברים דרך עיירות קטנות, אפילו הערכה של 60 ק"מ לשעה עשויה להיות אופטימית מדי.
כבישים באוסטרליה
רשת הכבישים באוסטרליה מתוחזקת ברמה גבוהה, מה שהופך את הרכב לאמצעי תחבורה מצוין לטיול ביבשת. רוב ערי הבירה במדינות השונות מחוברות על ידי כבישים ראשיים איכותיים. בחלק מהמקומות יש קו הפרדה בין הנתיבים, אך קטעים רבים כוללים נתיב אחד בלבד לכל כיוון. באזורים מרכזיים תמצאו כבישים סלולים עם שני נתיבים לכל כיוון, אך באזורים מרוחקים יש לעיתים דרכי חצץ או חול שאינן מתוחזקות היטב, ולעיתים אף מסילות רכבת במקום כבישים. המרחקים והמהירויות נמדדים בקילומטרים, והדלק נמכר בליטרים. אין כבישי אגרה או גשרים בתשלום מחוץ לאזורים העירוניים של סידני, מלבורן ובריסביין.
אמנם הכבישים המהירים המרכזיים סלולים היטב, אך אם אתם מתכוונים לרדת מהדרכים הסלולות בתוך אוסטרליה, מומלץ להתייעץ עם הרשויות המקומיות, לבדוק את תחזית מזג האוויר ואת מצב הדרכים, ולוודא שיש לכם מספיק דלק נוסף, חלקי חילוף, צמיגים רזרביים, גפרורים, מזון ומים. אוסטרליה היא יבשת עצומה שרובה שוממה, עם כבישים מבודדים שבהם עשויים לחלוף שבועות ללא תנועת כלי רכב. שימו לב שבאזורים מחוץ לכבישים המהירים המרכזיים ולערים אין קליטה סלולרית, ולכן חשוב לנקוט אמצעי זהירות למקרי חירום. כדאי לעדכן אדם קרוב ואמין לגבי תוכנית המסלול שלכם, ולבקש ממנו לפנות לרשויות אם לא תיצרו קשר בזמן סביר לאחר מועד ההגעה המשוער.
עוד טיפים חשובים לנהיגה באוסטרליה
מומלץ לשקול לקחת עמכם מכשיר איתור אישי (Personal Locator Beacon – PLB) או טלפון לווייני אם אתם מתכננים לטייל באזורים נידחים באוסטרליה, במיוחד אם לא תוכלו ליצור קשר במשך ימים. המשטרה לא תפתח בחיפושים מיידיים אם לא תדווחו על הגעתכם. ודאו שהמכשיר שלכם כולל GPS. ניתן לשאול מכשירים כאלה בחלק מתחנות המשטרה המקומיות, כמו אלה שבאזור בלו מאונטיינס בניו סאות' ויילס. אם תרצו לשכור מכשיר כזה, דאגו לכך לפני היציאה מעיר גדולה, שכן בעיירות קטנות לא תמצאו מקומות השכרה. העלות המשוערת היא כ-100 דולר לשבוע להשכרה, או כ-700 דולר לרכישה. גם אם תפעילו את המכשיר, אל תצפו להצלה מיידית.
מטיילים שנתקעו עם רכבם באזורים נידחים באוסטרליה נאלצו להתמודד עם חום קיצוני ומחסור בנוזלים, תופעות שעשויות להתרחש בכל עונה ביבשת זו. אם איבדתם את דרככם, הישארו בסמוך לרכב ונצלו כל אפשרות כדי להגביר את הנראות שלכם, כך שתוכלו לזהות כלי רכב חולפים גם ממרחק. אל תתעלמו מהסכנות שבמצב כזה – גם תושבים מקומיים עלולים להיקלע לקשיים אם רכבם מתקלקל ולא דווח על כך. אם אין ברירה ואתם נאלצים לעזוב את הרכב (למשל, אם הוא התקלקל ומישהו בא לאסוף אתכם), צרו קשר מיידי עם המשטרה המקומית כדי למנוע חיפושים מיותרים אחריכם.
Visitor Rating: 5 Stars