הזמנת דילים ליוון | הזמנת טיולים מאורגנים ליוון
יוון ( Greece ), (ביוונית: הלאס Hellas) ממוקמת בדרום אירופה, בקצהו הדרומי של חצי האי בלקן (Balkan peninsula). היא התברכה בחופי ים ארוכים ואיים מרובים לחופם של שלושה ימים שונים – הים האגאי (Aegean), הים היוני (Ionian) והים התיכון (Mediterranean). היא גובלת מצפון עם אלבניה (Albania), ברפובליקה של מקדוניה (Republic of Macedonia), גבול נוסף עם בולגריה (Bulgaria), ובמזרח – עם טורקיה. תרבותה הידועה של יוון עתיקת יומין ותרמה רבות לאמנויות, למדעים, ללשונות, להתפתחות החברה, המדינה והספורט של מדינות המערב. יוון היא אחד היעדים התיירותיים החשובים בעולם ומאות אלפי משפחות מרחבי העולם מגיעות אל יוון עם ילדים לחופשה משפחתית.
עוד המלצות חשובות למטיילים ביוון
שלב ראשון בתכנון טיול ביוון הוא הזמנת טיסה ליוון. אנחנו ממליצים להתחיל את התהליך בביצוע כהשוואת מחירים במנוע חיפוש אמין ומוכר, שיבחן עברוכם הצעות מכמה שיותר חברות. מנוע השוואת מחירי טיסות לחו"ל, וגם עצות וטיפים לביצוע חיפוש יעיל, תוכלו למצוא במדריך שלנו. מכיוון שמדובר במדינת איים, יתכן שתתעניינו גם באפשרות של טיסות פנים ביוון שיעזרו לכם לשלב מספר יעדים במהלך החופשה בלי לבזבז זמן יקר על מעבר ממקום למקום.
גם ביטוח נסיעות ליוון מומלץ לרכוש אחרי ביצוע השוואת מחירים וכיסויים. היכנסו למדריך, וגלו אילו חברות מציעות ביטוח נוסעים ליוון במחיר הכי זול.
תיירים שמגיעים אל יוון עם ילדים צריכים לוודא שהמלונות בהם יתארחו מותאמים לאירוח משפחות. לרשימת מלונות מומלצים ביוון למשפחות עם ילדים היכנסו למדריך שלנו. למיקוד החיפוש תוכלו להיעזר במדריכים נוספים המתייחסים לבתי מלון מומלצים למשפחות בערים או איים מרכזיים ביוון, כמו למשל: מלונות מומלצים באתונה למשפחות עם ילדים, מלונות מומלצים למשפחות בכרתים, מלונות מומלצים ברודוס עם ילדים ועוד.
אם אתם מעוניינים להזמין טיסה ומלון בעסקה אחת, קראו את המדריך שלנו בנושא דילים ליוון, וקבלו מידע והמלצות על חברות מוכרות ואמינות המציעות חבילות נופש ליוון.
אופציה נוספת לחופשה ביוון היא הזמנת טיול מאורגן ליוון. במדריך שלנו מופיעה רשימה של חברות שמציעות טיולים מאורגנים ביוון לתיירים ישראלים.
אם אתם רוצים להיערך לקראת ההתניידות במהלך החופשה ביוון, כדאי לכם לקרוא את המדריך בנושא תחבורה ציבורית ביוון, שבו תוכלו ללמוד על אמצעי התחבורה השונים: אוטובוסים ביוון, רכבות ביוון, מעבורות ביוון ועוד. במידה ואינכם מעוניינים להשתמש בתחבורה ציבורית ביוון, ואתם מעדיפים לשכור רכב ולנהוג עצמאית, במדריך בנושא השכרת רכב ביוון תוכלו למצוא מידע וטיפים שיעזרו לכם לבצע השוואת מחירים יעילה ולהזמין את הדגם הרצוי לכם אונליין בקלות ובמהירות.
אוכל ביוון הוא אטרקציה בפני עצמו. במדריך שלנו ריכזנו מידע שימושי שבעזרתו תוכלו לאתר ולהזמין סיורי שוק, סדנאות בישול אצל בשלנים מקומיים (מקצועיים וחובבים) ואפילו ארוחה משפחתית אצל משפחה יוונית אותנטית.
Sim ליוון או eSim ליוון אנחנו ממליצים להזמין אונליין עוד לפני הטיסה. כך תוכלו להתחבר לסלולרי כבר עם הנחיתה, ולא תצטרכו להסתבך ולבזבז זמן על רכישת סים ליוון אצל ספק מקומי. במדריך שלנו תמצאו חברות שמספקות Sim ו-e-Sim ליוון, עם חבילות גלישה שתואמות את הצרכים של מטיילים ביוון.
אם אתם מחפשים אטרקציה יוצאת דופן ביוון, אולי תרצו לצאת לשיט בין איי יוון ביאכטה מפנקת. במדריך שלנו תמצאו מנוע השוואת מחירים של השכרת יאכטה ביוון שדרכו ניתן לבצע גם הזמנה.
הכנו עבורכם כלי שיעזור לכם לתכנן את מסלול הטיול ביוון: מפת יוון בעברית למטייל הישראלי. על המפה מופיעים יעדים רבים ברחבי המדינה. לחיצה על הסמנים שעל גבי המפה יוביל אתכם לקישור למדריך ייעודי על כל יעד ויעד.
יוון עם ילדים – אטרקציות וסיורים שניתן לשלב בחופשה משפחתית ביוון
יוון היא אחת הארצות המושלמות לחופשה עם הילדים. היוונים לא מסתפקים בהקמת פארקי שעשועים לילדים ובתפריט מיוחד במסעדות, אלא משתדלים מקרב לב לשלב אותם בכל הפעילויות. איי הנופש של יוון כמו כרתים, רודוס, זקינטוס, סנטוריני ועוד רבים בד"כ מלאים בבתי מלון למשפחות ובריזורטים מפנקים בהם ניתן למצוא את כל הצרכים לנופש משפחתי – ממיטות ילדים בחדרים, דרך בריכות ילדים, משחקיות ושירותי בייביסיטר. למרות המשבר הכלכלי, המורגש בעיקר באתונה וביוון היבשתית, מדובר במדינה אירופאית מודרנית וניתן למצוא בה את כל מה שנדרש להורים לילדים: חיתולים, מזון לתינוקות, רכב שכור עם מושב בטיחות לילדים וכיו"ב.
הכנו עבורכם רשימה של פעילויות ואטרקציות ביוון למשפחות עם ילדים, שתוכלו לשבץ במהלך החופשה.
אתונה: סיור מיתולוגיה יוונית למשפחות
הרפתקה משפחתית החוקרת את שורשי המיתולוגיה היוונית עם סיור רגלי מודרך באקרופוליס. הסיור כולל נקודות ציון מרכזיות כמו הפרתנון, תיאטרון דיוניסוס, הפניקס העתיק.
אם אתם מתכננים להגיע אל אתונה עם ילדים, בוודאי תרצו לחשוף אותם להיסטוריה המפוארת של בירת יוון ולסיפורי המיתולוגיה היוונית שנולדו בה. תוכלו לעשות זאת בסיור קבוצתי קטן (מקסימום 15 אנשים), עם מדריך ידידותי לילדים. תעברו בין ציוני הדרך ההיסטוריים המובילים באתונה עם סיור המיועד למשפחות, כולל האקרופוליס והפניקס העתיק מנקודת מבט מיתולוגית. במהלך הסיור תלמדו על אלים וגיבורים יוונים ותגלו מה מעורר השראה בסיפורים האלה. בתוך הפניקס העתיק תבלו בפעילות בהשראת אגדות עתיקות. למידע נוסף
אתונה: משחק "חפש את המטמון" עם עצירה לטעימות של אוכל יווני
דרך נהדרת להכיר את אתונה עם ילדים היא באמצעות משחק הרפתקני ברחבי העיר.
המשחק מתחיל במפגש עם המנחה המקומי שיציג לכם את המשימה. לאחר מכן תצטרכו להוריד לטלפון הנייד את אפליקציית Narratologies שתוביל אתכם בדרך לפתרון חידות שיזכו אתכם באבני חן ויחשפו בפניכם נקודות ציון חשובות ברחבי החלק האורבני של אתונה. לאורך הדרך, המנחה שלכם ידריך אתכם לעצירות אוכל מקומי טעים.
המשחק עובר ברובעים Psyri, Varvakios ו-Monastiraki שבהם תגלו מונומנטים חשובים כמו ספריית אדריאנוס, שוקי פשפשים מקומיים, אומנות גרפיטי וברים תוססים. המסע מסתיים באגורה הרומית המרשימה, ממש מתחת לגבעת האקרופוליס.
את הסיור מוביל סיפור על נסיכה מזרחית בשם להבה שהתאהבה עמוקות במגאס, מוזיקאי רבטיקו יווני עני. אביה של להבה, הסולטן, נחוש בדעתו למנוע את נישואיהם, והוא שולח בחשאי חיילים לחטוף ולכלוא את מגאס במקום סודי באתונה. המשימה שלכם היא לעזור ללהבה לאתר את אהוב ליבה ולשחרר אותו.
המנצחים יקבלו זרים מוזהבים בסגנון יווני ושוברי הנחה בחנויות מקומיות לאומנות ויצירה ולחנות המתנות במוזיאון, שם תוכלו להמיר את אבני החן בהן זכיתם במהלך המשחק. למידע נוסף
מוזיאון האשליות באתונה
אטרקציה חמודה שתספק לכם תעסוקה איכותית לכמה שעות במהלך ביקור באתונה עם הילדים היא מוזיאון האשליות באתונה, שבו מאמנים את החושים ומוציאים את המוח מאזור הנוחות.
הליכה במנהרת המערבולת תלמד אתכם על חוש הראיה, על תפיסה, על פסיכולוגיה ועוד, וכמוה גם שלל האשליות המרגשות ואוסף המתקנים שיוצרים אשליות מרהיבות. והבונוס: תוכלו לצלם תמונות מקסימות ומתעתעות לאינסטגרם. למידע נוסף
מקוס: שייט ב"ספינת פיראטים" לקלימנוס, פסרימוס ופלאטי עם ארוחת צהרים
שייט בין 3 איים בסירה בסגנון ספינת פיראטים, שיוצא מנמל קוס. במהלך היום תבקרו בשלושת האיים היפים של קלימנוס, פסרימוס ופלאטי ותיהנו מארוחת ברביקיו יוונית מסורתית עם מוזיקה יוונית על הסיפון.
במהלך העגינה באיים תוכלו להישאר על הסיפון או לנוח על החוף, אבל אם הגעתם אל יוון עם ילדים, ואתם רוצים לנצל את החוויה לאטרקציות נוספות, תוכלו לצאת לשנורקלינג במים הצלולים. אם יהיה לכם מזל, אולי תוכלו לראות דולפינים סקרנים שוחים ליד הסירה. למידע נוסף
קורפו: כרטיס כניסה לפארק המים Aqualand עם אופציה להעברה
למי שמגיעים אל יוון עם ילדים, אין בילוי מוצלח יותר מפארק מים שבו אפשר להעביר יום חופשה שלם בהנאה וכיף בלתי נגמרים. אקוולנד הוא אחד מפארקי המים המדהימים באירופה. הוא ממוקם באמצע האי קורפו, על הכביש הראשי לגליפאדה וקל להגיע אליו מכל מקום באי.
הפארק משתרע על פני 70,000 מ"ר שלצדם שטח חניה של 12,000 מ"ר. בתוך הפארק יש מגוון עצום ומרהיב של מגלשות מים, בריכת גלים, בריכות שחייה ועוד ועוד. המקום מונגש לאנשים עם מוגבלות. למידע נוסף
פארקי מים נוספים ביוון
אם קורפו לא כלולה בטיול שלכם ביוון עם הילדים, תוכלו למצוא עוד פארקי מים מלהיבים ולשלב אותם במהלך החופשה:
פארק המים בזקינתוס למידע נוסף
פארק אקווה פלוס בכרתים למידע נוסף
חאניה (כרתים): העולם המינואי – חוויה בתשעה ממדים
אם תרצו לנצל את ההגעה אל יוון עם הילדים כדי לשלב בין כיף לבין למידה על הציוויליזציה העתיקה ביותר באירופה, האטרקציה הזאת יכולה להתאים לכם בצורה מושלמת: מוזיאון התלת-ממד הראשון באירופה וקולנוע בתשעה ממדים! תוכלו לצלם צילומים משעשעים ברחבי מוזיאון שבו פסלים דמויי חיים ואמנות תלת ממד מהפנטת שמתעוררת לחיים דרך מצלמת הטלפון שלכם.
קולנוע 9D יחזיר אתכם אחורה בזמן בעודכם יושבים בכיסאות נעים ומסביבכם שלל אפקטים מיוחדים שיתנו לכם הרגשה של רוח, גשם, שלג, בועות, ערפל, ברקים, רעידות אדמה ועוד. תוכלו לצפות ב-4 סרטים שמוקרנים בזה אחר זה ב-14 שפות! שימו לב: יש בקולנוע מגבלת נגישות / מבנה גוף בשל גודל המושבים. למידע נוסף
מווסיליקי: סיור שנורקלינג בלפקדה
באופן טבעי, חלק גדול מהאטרקציות שאפשר לשלב במהלך חופשה במדינת האיים יוון עם ילדים קשורות בפעילות ימית. כך, למשל, תוכלו להזמין חוויית שנורקלינג קסומה, שיוצאת מווסיליקי שבפלקדה. אחרי שתעברו תדרוך בטיחות תיכנסו לסירות שיובילו אתכם אל התחנה הראשונה: "החומה". זוהי ירידה תת ימית ליד השונית, שמגיעה לעומק של עד 60 מטר מתחת למים. תחנת השנורקלינג הבאה היא "המערה הכחולה" המפורסמת. שמה של המערה הושג בהגינות מהאור שנכנס למערה מתחת למים מה שיוצר אפקט כחול מדהים. אחרי עצירה לארוחת צהרים תצאו לעוד אתרי שנורקלינג, כשהתחנה האחרונה בסיור היא ב"לגונה" במפרץ אמוסה, שם אפשר לשחות במי הטורקיז, לצלול ולשנרקל. החזרה לווסיליקי היא בערך בשעה 14.30. למידע נוסף
יוון למטייל הישראלי
יוון העתיקה נחשבת לערש התרבות המודרנית: בה התפתחה הדרמה התיאטרלית על שני סוגיה העיקריים – הקומדיה והטרגדיה, היא תרמה, בין היתר, להתפתחות שיטות הכתב המערביות, שיטת המחקר המדעי המערבית, צמיחת המשטר הדמוקרטי ורעיון הרפובליקה, ואפילו מוסד האולימפיאדה. בנוסף, גם הטבע המרהיב של יוון, עם ההרים שביוון היבשתית והחופים המושלמים באיים, מהווים מוקד משיכה לתיירים מהעולם כולו, ובוודאי מישראל, שנמצאת במרחק של טיסה קצרה.
יוון היא אחד מ-20 הארצות המתוירות ביותר בעולם, בזכות חופי הרחצה והשמש הקיצית, חיי הלילה, האתרים ההיסטוריים, האיים המפורסמים והנוף היפהפה.
רוב התיירים מגיעים ליוון בין אפריל לאוקטובר. שיא עונת התיירות הוא בחודשים יולי ואוגוסט, והיעדים המבוקשים ביותר הם כרתים, האיים הדודקנזיים, האיים הקיקלאדיים, האיים היוניים, ובמידה מועטה יותר: חצי האי פלופונסוס בדרום המדינה וחצי האי חלקידיקי במחוז מקדוניה היווני. יש ביוון עוד אזורים רבים ביוון שבהחלט שווים טיול אך עדיין לא מוצפים בתיירות המונית.
רבים מהתיירים המגיעים ליוון בפעם הראשונה מגלים להפתעתם שהארץ ונופיה מגוונים הרבה יותר מכפי שציפו. הנוף היווני הקלאסי, של בתים לבנים וצריחים כחולים של כנסיות, המוכר מהתמונות והגלויות, מאפיין בעיקר אזור אחד במדינה – האיים הקיקלאדיים.
סגנון הבנייה שונה מאוד מאזור לאזור, בהשפעת ההיסטוריה. למשל, בערים ארמופוליס (Ermoupolis), ונאפפליון (Nafplion) האדריכלות היא נאו קלאסית; בגרוונה (Grevená) ובקוזאני (Kozáni)-בסגנון עות'מאני; באי פארוס (Páros) הבתים צבועים בלבן; בקורפו ניתן לראות בתים וכנסיות בארוקיות בצבעי פסטל. גם הנוף הטבעי ביוון רבגוני מאוד: חופים שלווים; רכסי הרים נישאים; עמקי כרמים; מטעי זיתים נרחבים בדרום יוון; ויערות שופעים בצפון המדינה. גם האתרים ההיסטוריים רבגוניים מאוד: מספר הכנסיות והמבצרים מימי הביניים איננו נופל ממספר המקדשים היוונים העתיקים ושאר השרידים הקלאסיים.
בטיחות ביוון
הסיכון הגדול ביותר לתיירים ביוון היא כנראה חציית כבישים: התנועה סואנת גם בעיירות הקטנות, והיא סיוט באתונה ובשאר הערים הגדולות ביוון, הנהגים היווניים ידועים לשמצה כלא שפויים במיוחד ולכן תאונות הדרכים נפוצות מאוד ביוון. לכן, הולכי רגל ביוון צריכים לפקוח עין גם כשהם חוצים באור ירוק, בוודאי כאשר מדובר על משפחות אשר מגיעות אל יוון עם ילדים.
מחוזותיה של יוון:
תראקיה (Thrace ) : אלקסאנדרופולי (Alexandroupoli), קומוטיני (Komotini), קסנתי (Xanthi);
מזרח מקדוניה (East Macedonia) ערים ראשיות: קאוואלה (Kavala), דראמה (Drama). אל תתבלבלו בין מחוז מקדוניה שביוון והרפובליקה של מקדוניה, מדינה שהיתה פעם חלק מיוגוסלביה לשעבר
מרכז מקדוניה (Central Macedon) ערים ראשיות: סלוניקי (Thessaloniki), סרס (Serres), חלקידיקי (Chalkidiki), וורגינה (Vergina), קטריני (Katerini), אדסה (Edessa);
מערב מקדוניה (West Macedonia) ערים ראשיות: קאסטוריה, קוזאני (Kozani);
תסאליה (Thessaly) ערים ראשיות: לאריסה (Larissa), מאגנסיה (Magnesia), וולוס (Volos), קארדיטסה (Karditsa), טריקאלה, הר פליון (Mount Pelion); מטאורה (Meteora);
האיים הספוראדיים (Sporades Islands): סקיאתוס (Skiathos), סקופלוס (Skopelos), אלוניסוס (Alonnisos);
אפירוס (Epirus) ערים ראשיות: יואנינה (Ioannina), איגומניטסה (Igoumenitsa), פרווזה (Preveza), ארטה (Arta);
האיים היוניים (Ionian Islands): קורפו (Corfu), קפלוניה (Kefalonia), זקינטוס (Zakynthos), איתקה
מערב יוון (West Greece). ערים ראשיות: פאטרה (Patra), אגריניו (Agrinio), מסולונגי (Messolonghi);
מרכז יוון (Central Greece) ערים ראשיות: לאמיה (Lamia), תבאי (Thebae), ליוואדיה (Livadia), חלקיס (Chalkis), אמפיסה (Amfissa), דלפי (Delphi);
פלופונסוס (Peloponnese) ערים ראשיות: קורינתוס (Corinth), ספרטה (Sparta), נאפפליון (Nafplion), ארגוס (Argos), קאלאמאטה (Kalamata), טריפוליס (Tripolis), מונמוואסיה (Monemvasia);
אטיקה (Attica) ערים ראשיות: אתונה (Athens), סוניון (Sounion), קיתירה (Kithira);
כרתים (Crete) ערים ראשיות: הרקליון (Heraklion), רתימנו (Rethymno), קנוסוס (Knossos), חאניה (Chania) גראמווסה (Gramvousa), אגיוס ניקולאוס (Agios Nikolaos), לאסיתי (Lassithi) סיטיה (Sitia), ייראפטרה (Ierapetra);
איי דרום הים האגאי (South Aegean Islands), מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות:
האיים הקיקלאדיים (Cyclades): אנאפי (Anafi), אנדרוס (Andros), אמורגוס (Amorgos), פולגאנדרוס (Folegandros), איוס (Ios), מיקונוס (Mykonos), נקסוס (Naxos), פארוס (Paros), סנטוריני (Santorini), סיפנוס (Sifno), קופוניסי (Koufonisi)
האיים הדודקנזיים (Dodecanese): קסטלוריזו (Kastelorizo), אסטיפליאה (Astipalea), קלימנוס (Kalymnos), קאסוס (Kassos), קרפתוס (Karpathos), קוס (Kos), לרוס (Leros), ניסירוס (Nisyros), פאטמוס, סימי (Symi), רודוס (Rhodes), טילוס (Tilos);
איי צפון הים האגאי (North Aegean Islands): לסבוס (Lesvos), חיוס (Chios), סאמוס (Samos), למנוס (Lemnos), אגיוס אפסטראטיוס (Aghios Efstratios), פסארה (Psara), תאסוס (Thassos), סאמותראקי (Samothrace).
הערים הראשיות:
אתונה (Athens): בירת יוון
סלוניקי (Thessaloniki): העיר השנייה בגודלה במדינה
פאטרה (Patra): העיר השלישית בגודלה במדינה, והשער לאיטליה.
הרקליון (Heraklion): העיר הגדולה ביותר בכרתים.
לאריסה (Larissa): העיר הגדולה ביותר במרכז יוון.
וולוס (Volos): הנמל הראשי של יוון.
Messene מסיני העתיקה
מסיני, בדרום יוון, נבנתה על קרבות דמים. המצביא התבני אפמינונדס התמודד אל מול כח ספרטני בקרב על לאוקטרה. העיר שנבנתה לאחר הקרב עומדת כעדות לנצחונו. גלו את אחת מערי יוון העתיקה המאוחרות יותר וראו את האיצטדיון שנשמר היטב וכן עמודים קלאסיים. מלבד האתר הארכיאולוגי, תוכלו גם ליהנות מפרטים נוספים לגבי העבר במוזיאון של מסיני העתיקה. זוהי אחת האטרקציות ההיטוריות המבוקשות ביוון, והכרטיסים שתוכלו להזמין בקישור הם כרטיסים לכניסה ללא תור – מומלץ מאוד אם אתם מתכננים טיול ביוון עם ילדים שיתקשו לחכות בסבלנות.
אתרי תיירות נוספים:
דלפי (Delphi): המקום שבו ניבאה האורקל בשם אפולו לפי המיתולוגיה היוונית
מטאורה (Meteora): מתחם גדול של מנזרים על ראש הר, בצפון מערב תסאליה. זהו אתר מורשת עולמי רישמי.
הר אתוס (Mount Athos): מתחם גדול של מנזרים הר וחצי אי בצפון מזרח יוון, המתפקד כאוטונומיה. במקום יש 20 מנזרים המעוטרים בציורי קיר מרהיבים מימי הביניים.
אולימפיה (Olympia): מקדש לזאוס ואתר המשחקים האולימפיים ביוון העתיקה.
שמורת הטבע פרנסוס (Parnassus National Park): ההר שבו שכנו המוזות, על פי המיתולוגיה היוונית.
שמורת הטבע אולימפוס (Olympos National Park): השמורה כוללת את ההר הגבוה ביותר ביוון, בצפון תסאליה
המטבח היווני
המטבח היווני הוא תערובת של מסורות והשפעות מארצות שונות, למשל איטליה וטורקיה, ויש מאכלים רבים המשותפים לשלוש הארצות האלה. המטבח היווני המסורתי הוא במידה רבה ים תיכוני: ירקות, עשבי תיבול, ודגנים הצומחים באזור הים התיכון. היוונים, כעם של יורדי ים, אוכלים מינים רבים של מאכלי ים. כמו כן הם מגדלים ואוכלים כמות רבה של בשר: כבש, בקר, עגל, חזיר, ובעיקר עוף. שמן הזית הוא מזון יווני בסיסי, וגם הלימון ורסק העגבניות הם מרכיבים אהובים ביוון. בכל ארוחת צהריים יוונית מגישים לחם ויין.
המטבח היווני האמיתי, ביוון, עשוי להיות שונה מאוד ממה שמוגש במסעדות יווניות בעולם. למשל, הכריך המכונה גירוס (gyros) או יירוס (yee-ros), הנפוץ במסעדות יווניות מחוץ ליוון, הוא גרסה יוונית של המאכל הטורקי דונר קבאב (doner kebap), והתאזרח ביוון רק לאחרונה. ביוון עצמה הוא נחשב ל"ג'אנק פוד". היוונים כמעט ולא אוכלים אותו בבית ולרוב לא תמצאו אותו במסעדות שלא מגישות מזון מהיר.
אכילה במסעדות, הטברנות היווניות המפורסמות, היא הבילוי האהוב ביותר ביוון, והיא חוויה מענגת לתיירים. אבל חשוב מאוד לדעת לאן לצאת ומה להזמין. בעבר, רוב המסעדות ששירתו בעיקר תיירים היו גרועות. אך למזלנו המסעדות ביוון השתפרו מאוד בעשר השנים האחרונות, והיום אפשר לגלות מסעדות נהדרות גם באיזורים המתוירים ביותר – אבל בעיקר באיזורים האהובים גם על התיירים היווניים. לכן בכל זאת מומלץ לאכול במקום שבו היוונים אוכלים. המסעדות הטובות ביותר מגישות לא רק מאכלים יווניים מסורתיים, עם מנות אזוריות, אלא גם את החידושים האחרונים במטבח היווני.
לאחרונה הופיעו ביוון גם מסעדות עם תפריטים בינלאומיים, למשל סיניות, צרפתיות, איטלקיות, ומטבח בינלאומי עכשווי.
אוכל צמחוני ביוון
הצמחונות מעולם לא הפכה לאופנה רווחת ביוון, וכמעט שלא תמצאו מסעדות המיועדות לצמחונים בלבד. אך ביוון בדרך כלל אוכלים פחות בשר לנפש מאשר בארצות צפון אירופה וצפון אמריקה. והמטבח היווני כולל אינספור מנות צמחוניות. היוונים אוכלים הרבה בשר ומאכלי חלב, אבל חלק נכבד מתזונתם הוא ירקות, עלים, פירות וקטניות, לכן צמחונים וטבעונים לא יתקשו למצוא שפע של אוכל צמחוני בכל רחבי יוון.
גם בתפריט של מסעדה שמגישה אוכל יווני מסורתי תוכלו למצוא שפע של מנות צמחוניות וטבעוניות. יתירה מזאת: בתקופות מסוימות בשנה, למשל ב 40 הימים לפני חג הפסחא, או בין 15 נובמבר ל 24 בדצמבר, מאמיניה של הכנסייה היוונית האורתודוכסית אלייה משתייכים רוב היוונים מקפידים על תזונה טבעונית, מלבד מאכלי ים שאינם דגים. בקיצור, מאכלים צמחוניים וטבעוניים אינם זרים למטבח היווני.
האקלים
יוון אמנם קטנה יחסית אבל בכל זאת יש בה אזורי אקלים שונים:
ברוב המדינה, ובכל איזורי החוף שלה, שורר אקלים ים תיכוני. הקיץ חם ויבש, עם שמש עזה, במשך שבעה חודשים בשנה מאפריל עד נובמבר. בשאר ימות השנה מזג האוויר קר למדי, ועונת הגשמים נמשכת בדרך כלל מנובמבר עד סוף מארס או תחילת אפריל. ממטרים קצרים ומזדמנים צפויים גם בעונת היובש, אבל לעתים רחוקות למדי. חופי הים היוני (Ionian Coast) והאיים היוניים זוכים ליותר גשם משאר חלקי יוון. האיים בדרום הים האגאי וחלקים מדרום מזרח יוון היבשתית הם האזורים היבשים ביותר במדינה.
מזג האוויר הנעים ביותר ביוון הוא במאי ויוני, וכן בספטמבר ובאוקטובר. שיא החום הוא מאמצע יולי עד אמצע אוגוסט, הרוחות הצפוניות הקרויות מלטמי (meltémi) מצננות את האוויר בכל הארץ. בחודשים האלה שיא החום הוא באמצע היום, ורוב היוונים נמנעים מפעילות גופנית משמעותית בין 13:00 עד 17:00. בעונה הזאת מומלץ לנהוג כמו המקומיים ולהתעורר מוקדם כדי להשלים את כל הסיורים בשעות הבוקר הקרירות, ואחרי הצהריים להירגע בצל או על חוף הים. ואכן, רוב התיירים מגיעים ליוון בשיא הקיץ, ונוהגים בדיוק כך.
ערבי הקיץ ביוון נעימים ביותר: למרות שאחרי הצהריים השמש עלולה להיות חזקה ביותר, ברוב האזורים שוררת לחות נמוכה ולכן החום מתפזר ובערב האוויר הופך לקריר ונעים. אפילו באמצע היום, למרות הטמפרטורה הגבוהה, התחושה נוחה למדי, בתנאי שלא הולכים או מתאמצים יותר מדי. מכל מקום, החום באתונה עלול להיות בלתי נסבל בקיץ אחרי הצהרים, מכיוון שרוב העיר בנויה בטון. באיזורי החוף הסמוכים לים הפתוח, הרחק מהמפרצים הצפופים, בעיקר באיים רבים, מנשבות רוחות עזות למדי והלילות עלולים להיות קרים מאוד.
מלבד האקלים הים תיכוני השורר ברוב חלקי יוון, באיזורי ההרים שבפנים הארץ, ואפילו בעמקים גבוהים, שורר אקלים אלפי קריר. באזורים הפנימיים בצפון מרכז וצפון מזרח יוון שורר אקלים יבשתי, עם קור עז בחורף וקיץ חם ולח למדי.
כרתים
*תגוהה ארוכה, אך יכול לשדרג משמעותית את הנסיעה לכרתים*
ביחס לאיי יוון כרתים הוא אי גדול. גדול מאוד אפילו ומרבית הישראלים לא מגיעים לחלקו המערבי. בשבוע שם כמעט ולא נתקלנו בישראלים בכלל, בטח שלא בחופים שנמצאים בנקודות מרוחקות – וחבל. לא שיש משהו רע בקלאבים ומלונות הכל כלול אבל מי שמחפש משהו אחר, שילוב של יוון האמיתית והכפרית עם חופים שלא תאמינו שנמצאים בים התיכון.
אציין מספר חופים שלא היו מביישים חופים קריביים. כולם באיזור חאניה. אז מי שמחפש לראות חופים מיוחדים שלא ניתן למצוא בחלק המרכזי והמזרחי של האי – אלה המקומות. לכולם אפשר להגיע בפשטות עם ווייז והדרכים אליהם מדהימות לא פחות, עם הרים ירוקים וכפרים קטנים ומנותקים מציויליזציה. במציאות החופים אפילו יותר יפים מהתמונות. ליד כל תמונה ציינתי את שם החוף ככה שכל אחד יוכל להחליט אם שווה לו הנסיעה.
ישנו בעיר חאניה שנמצאת כשעתיים נסיעה משדה התעופה והחופים אותם אציין נמצאים במרחק של 40 דקות עד שעה וחצי מחאניה. לכן ההמלצות שלי אינן תקפות למי שאין בכוונתו לשכור אוטו.
בחאניה ישנו במלון בוטיק שנקרא consolato hotel. מלון מצויין עם בעלים מדהימים שתמיד שמחים לעזור ולגלות מקומות חדשים באי. במלון יש מספר קטן של חדרים והסטנדרטים גבוהים מאוד וזה המקום הכי נקי שנתקלתי בו. אפשר להזמין חדר דרך בוקינג או דרך האתר שלו. המלון נמצא בסמטאות העיר העתיקה המדהימות שיוצרות שילוב של מקום מאוד מתוייר עם יוון של פעם. סמטאות העיר העתיקה מלאות במסעדות עם מוזיקה יוונית חיה, בארים והמון חנויות.
החוף הראשון הוא המפורסם בחופי כריתים. Balos. שנמצא בפינה הצפון מערבית של האי.
כדי להגיע לחוף יש להגיע לנמל של קיסמוס שנמצא כ40 דקות נסיעה מחאניה (kissamos port בווייז). שם קונים כרטיסים למעבורת שלוקחת לסיבוב של חוף גרמבוסה (אי קטן עם חופי טורקיז מדהימים) וחוף באלוס. הסיבוב נמשך כ7 שעות אז יש לקחת בחשבון שזה יום מעייף ומתיש. יש דרך להגיע ישירות לחוף באלוס עם רכב פלוס ירידה של חצי שעה ברגל. זה פחות מומלץ כי הדרך לשם גרועה מאוד ולא ממש מתאימה לאוטו פרייבט.
החוף השני, שבעיני הוא היפה בכריתים ומהיפים שראיתי הוא seitan limania. מדובר במפרץ קטן עם מי טורקיז בהירים. המים כל כך שקופים שביום שבו הים רגוע המים נראים כמו מים של בריכה. החוף נמצא כ40 דקות מחאניה. מלבד הנסיעה יש ירידה לחוף בדרך אבנים קצרה ותלולה מאוד (7 דקות ירידה בערך) מומלץ לא לרדת עם כפכפים. בגלל הירידה התלולה החוף הזה פחות מומלץ למשפחות עם ילדים.
הנקודה הבאה היא שני חופים קרובים שנמצאים בדרום מערב האי במרחק של כשעה וחצי מחאניה. והם במרחק של רבע שעה אחד מהשני. חוף kedrosassos וחוף elafonisi. שניהם מדהימים ביופים ובעלי מי טורקיז צלולים ברמה של חוף קאריבי. Elafonisi הוא המוכר מבינהם, הוא גדול יותר ומתוייר עם תשתיות, קיוסקים וטברנה במרחק נסיעה קצר. Kedrosassos מנגד, יפה לא פחות והוא מבודד לגמרי (היו איתנו 10 אנשים על החוף בלבד) אין בו כלום ולכן מומלץ להגיע עם מספיק מים. אין עוד מה להרחיב, התמונות ידברו בעד עצמן.
הנקודה השלישית היא loutro. מדובר בכפר קטן שכולו מלונות בוטיק קטנים בצבע לבן עם חלונות כחולים ונראה כמו כפר יווני מסורתי. יש שם חוף קטן עם מים בצבע כחול עמוק ושקוף עד הקרקעית. אפשר להגיע למקום רק במעבורת. כדי להגיע לשם צריך לנסוע לעיירה שנקראת hora sfakion שנמצאת כשעה וחצי נסיעה מחאניה. מהנמל של העיירה לוקחים מעבורת של רבע שעה לעיירה. צריך להתעדכן בקופות מתי יש מעבורות חזרה. למי שיש זמן הייתי אפילו ממליץ לישון שם לילה אחד. המקום ממש קטן ומבודד ואחד המיוחדים שראיתי.
שני החופים האחרונים שאזכיר הם loutraki ו marathi.
מדובר בשני חופים מסודרים, עם מסעדות ליד, כסאות ושמשיות. שני החופים נמצאים כחצי שעה נסיעה מחאניה ויש נסיעה של כ10 דקות בינהם. הם לא יפים ומיוחדים כמו הקודמים שהזכרתי אבל הם משמעותית יפים יותר מהחופים הסטנדרטיים של האי. גם שם המים צלולים ושקופים בצבע תורכיז והם מאוד מומלצים למשפחות עם ילדים.
יש המלצה לטיול הזה עם ילדים?
יש מלון כשר ביוון?
מכל המאמר הזה אי אפשר להבין לאן לנסוע עם הילדים…