הזמנת דילים לקזבלנקה | הזמנת טיסות למרוקו
קזבלנקה ( Casablanca), המוכרת בכל העולם כמעט כ׳קאסה׳, היא הלב הכלכלי, תעשייתי וקוסמופוליטני של מרוקו והעיר הגדולה ביותר שלה. מבחינה תיירותית, קזבלנקה שנויה במחלוקת: בגלל ׳מדינה׳ (medina, מרכז עיר) קטנה ולא יומרנית ו- ville nouvelle יותר מדי הומה אדם, מטיילים המגיעים לקזבלנקה עשויים להתפתות למצוא את הרכבת הראשונה לרבאט (Rabat) הסמוכה. לעומת זאת, מקדש חסאן השני (Hassan II Mosque) מעורר ההתפעלות וחיי הלילה הפעילים, שווים לפחות יום אחד מהלו״ז של טיול במרוקו. ואם אתם בין המטיילים ההרפתקנים והעצמאים יותר, ורוצים ללכת מעבר למה שנחשב ׳יפה׳ ותיירותי, כאן תמצאו את חיי העיר הגדולה הצפון אפריקאית במלוא הדרה, עם הגיוון התרבותי שלה (יש כאן מהגרים מאזורים רבים אחרים של אפריקה) והשכונות הרבות שלה וחיי הלילה והיום התוססים שלה.
טיול במרוקו – עוד באותו נושא
השכרת רכב בקזבלנקה – השוואת מחירים והסברים
מלונות מומלצים בקזבלנקה למשפחות
ויזה למרוקו – מידע למטייל הישראלי
קניית דירהאם מרוקאי (MAD) לחופשה במרוקו
העיר המודרנית קזבלנקה נוסדה ע״י דייג ברברי (שמו של שבט מקומי) במאה העשירית לפנה״ס ולאחר מכן הפיניקים, הרומאים והמרנידים השתמשו בה כנמל אסטרטגי בשם אנפה (Anfa). הפורטוגזים הרסו ובנו אותה מחדש ונתנו לה את השם Casa Branca, אך מיד לאחר מכן נטשו אותה לאחר רעידת אדמה בשנת 1755. הסולטן המרוקאי בנה את העיר מחדש כ-Daru l-Badya ושמה הנוכחי קזבלנקה ניתן לה ע״י סוחרים ספרדים שבנו את בסיסי המסחר שלהם בה. הצרפתים כבשו את העיר ב-1907 והפכו אותה למדינת חסות בשנת 1912 והחלו לבנות את "העיר המתוכננת", ה- ville nouvelle. קזבלנקה יצאה לעצמאות משלטון צרפת שלה יחד עם שאר מרוקו, בשנת 1956.
קזבלנקה היא עכשיו העיר הגדולה ביותר במרוקו, עם אוכלוסיה של כמעט 4 מיליון, והיא גם מתגאה בנמל המלאכותי הגדול ביותר בעולם, אבל ללא שירות מעבורות מכל סוג שהוא. קזבלנקה היא גם העיר הליברלית והפרוגרסיבית ביותר במרוקו. בסצינת חיי הלילה תמצאו גברים צעירים מפלרטטים ללא בושה עם נשים הלובשות בגדים חושפניים, מותגי מעצבים הם הנורמה בשכונת החוף השיקית של עין דיאב ותושבים צעירים רבים מדברים זה עם זה בצרפתית בלבד.
אבל לא כולם חיים את החלום הקזבלנקי. עשרות אלפי מרוקאים שהגיעו מהכפרים או נמלטו מאזורי פנים המדינה היבשים והנתונים לבצורת לקזבלנקה כדי למצוא עבודה, ממשיכים להיאבק תחת שיעורי אבטלה גבוהים ודיור יקר. העוני, השכיח בשכונות המצוקה בפרברי העיר, הוביל לשיעורי פשע גבוהים, סמים וזנות.
מזג אוויר בקזבלנקה
האקלים של קזבלנקה הוא אקלים ים-תיכוני, עם קייצים חמים, חורפים נעימים וכמות גשמים מתונה (415 מ״מ או 16.3 אינץ׳). למרות שקזבלנקה באותו גובה כשל שנגחאי או אטלנטה בארה״ב, החורפים בעיר הרבה יותר חמים, עם ממוצע יומי של 12.6 מעלות צלזיוס, כאשר בשנגחאי 4.8 ובאטלנטה 6.3. הטמפרטורות בלילה יכולות לרדת ל-5 מעלות ונדיר שהטמפרטורות יותר נמוכות מכך. כדאי, עם זאת, שהרוחות המערביות החזקות יכולות לגרום לכך שמרגישים את הקור הרבה יותר. הטמפרטורה הנמוכה ביותר שנרשמה אי פעם היא -2.7 מעלות צלזיוס. קזבלנקה התברכה בקייצים מאוד טובים בשל מיקומה בחוף המערבי של האוקיינוס האטלנטי, שמספק בריזות מאוד מרעננות. הטמפרטורות נעות מ-21-26 מעלות צלזיוס והטמפרטורה הגבוהה ביותר שנרשמה היא 40.5. באופן כללי, אפשר לטייל בקזבלנקה בכל ימות השנה בלי בעיות.
אטרקציות בקזבלנקה
מסגד המלך חסאן השני (The King Hassan II Mosque) – מסגד יחסית חדש, זהו הגדול ביותר במרוקו והשלישי בגודלו בעולם – מכיל גם את הצריח הגבוה ביותר בעולם. זה אחד משני המסגדים העיקריים במרוקו ופתוחים למי שאינו מוסלמי. פנים יפהפה, עם אלמנטים של מים, גג שנפתח לשמים, חמאם ענקי בקומת המרתף (אינו בשימוש) ועבודת אריחים יפהפיה. שווה טיול לקזבלנקה בפני עצמו. ממוקם בשדרת סידי מוחמד בן עבדאללה (Boulevard Sidi Mohammed Ben Abdallah), סיורים: שבת-חמישי החל מ-9:00, 10:00, 11:00 ו-14:00 (120 דירהם לאדם או 60 דירהם לסטודנטים עם כרטיס ISIC).
מדינה הישנה (Old Medina), צפונית ל – Place des Nations Unies. ישנה עיירה מסורתית קטנה מוקפת בחומה בצפון קזבלנקה. אם אתם בסביבה, שווה ביקור, אבל זה שום דבר בהשוואה לזוהר של המדינות של פז או מרקש.
הקורניש The Corniche היא שכונה על האוקיינוס, מערבית למסגד חסאן השני. לפני עשורים רבים, זה היה אזור נופש הומה אדם, עם מלונות לאורך שדרת דה לה קורניש (Boulevard de la Corniche) בצד של הים ומועדוני לילה בצד השני. רובם נראים יותר מוזנחים היום, אבל זה עדיין יעד מעניין לטיול בקזבלנקה. לאורך שדרת דה לה אושן אטלנטיק (Boulevard de l'Ocean Atlantique) יש בתי מלון חדשים ומפוארים יותר. הקורניש הוא גם המקום שבו תמצאו הרבה מרשתות המזון המהיר המערביות. תיאטרון חדש בסגנון מערבי גם נמצא כאן, אבל האופציה הטובה ביותר היא ללכת במורד ובמעלה הרחוב ולנוח באחד מבתי הקפה המשקיפים לים.
מסגד סידי עבד א-רחמן (The Shrine of Sidi Abderrahman) נבנה על סלע במרחק מה מהחוף, במרחק די גדול מקורניש והוא נגיש רק כאשר הגאות נמוכה. למקום הפולחן עצמו הכניסה מותרת רק למוסלמים, אבל למבקרים יש גישה לשכונה הזעירה הדומה לעיר מדינה שצמחה מסביבו. אופציה טובה יותר היא ללכת לאורך החוף כדי להביט בחומות הלבנות היפהפיות לפני שאתם תופסים מונית שתיקח אתכם לאזורים יותר מרוחקים.
מקמה דו פאשה (Mahkama du Pacha) זהו מבנה בסגנון היספאני-מורי המורכב מלפחות 60 חדרים עם תקרות עץ מגולפות עדינות. יש כאן הרבה מה לראות.
בית הדואר המרכזי (Central Post Office) – בית הדואר נבנה בשנת 1918 וחזות הבניין מורכבת מצורות עגולות ומרובעות. מקרוב, תוכלו לחזות במוזאיקות המצויינות שלו. יש בו קירות טיח (סטוקו) רבים ומעקי עץ מברזל מחושל, וכן רצפות יפהפיות מכוסות באריחים. הכניסה חופשית, אך לא קל להיכנס לכאן. תצטרכו למצוא מדריך שילווה אתכם. שאלו אנשים, בעיקר אם אתם יודעים מעט צרפתית, כי הביקור כאן שווה את זה. שעות פתיחה: שני עד שבת, 8:00-12:00 ו-14:00-18:00. כדי להגיע לשם, עלו על אוטובוס 81 בשדרת דה פריז (Boulevard de Paris).
מה לעשות בקזבלנקה
חמאם טורקי
Solidarite Feminine, 4, rue Ahmed Chowki, Palmier, ☎022-99-23-94. חמאם המיועד לנשים בלבד.
חופי ים
חוף עין דיאב (Aïn Diab Plage), טרמינל קאסה (Casa Tramway terminus). כניסה חינם. מצוין לצפייה באנשים, להצטרף למשחק כדורגל, לקנות סט כדור ומטקה (paddleball) או לרכב על סוס או גמל. הביאו פיקניק משלכם או נסו את הסנדוויצ׳ים, גלידה (2 דירהם), מאפים (5-10 דירהם), פופקורן (1 דירהם), מיץ תפוזים טרי, צ׳יפס, קפה ותה שנמכרים בדוכנים או ע״י המוכרים המהלכים. שמשיה ושני כסאות עולים 30 דירהם, ניתן להתמקחות (גם שולחנות זמינים).
השחייה בעין דיאב או בכל מקום אחר בחוף האטלנטי של מרוקו יכולה להיות מסוכנת בגלל זרמי הסחף. המים בד״כ קרים גם בחודשי הקיץ, אבל יש ימים חריגים שבהם המים חמים יותר ונטולי זרמי סחף.
שופינג בקזבלנקה
ליד החוף באזור עין דיאב (Ain Diab) תמצאו את קניון מרוקו (Morocco Mall), הקניון השני בגודלו באפריקה. כל הרשתות הגדולות והמותגים הגדולים והיוקרתיים נמצאים בקניון, ובנוסף, יש בו תיאטרון IMAX ועוד פעילויות נוספות מלבד שופינג, במיוחד עבור משפחות שמגיעות אל קזבלנקה עם ילדים.
ליד קולנוע מגרמה (Megarama Cinema) ומול מסגד עבדול עזיז (Abdulaziz), תמצאו את קניון אנפה פלייס (Anfa Place Mall) שדומה לקניון מרוקו.
באזור מדינה הישנה קל למצוא מקומות שמוכרים סחורה מסורתית של מרוקו, כמו טג׳ינים, קרמיקה, מוצרי עור, נרגילות ומגוון גדול של מיני תכשיטים. בפז או מרקש, המבחר הרבה יותר גדול ותוכלו להתמקח על מחיר זול יותר.
בשכונת מעריף (Maarif) ליד מרכז התאומים (Twin Center) תמצאו רשתות ומותגים אירופאיים ואמריקאים כמו זארה. תוכלו גם לרכוש משקפי מעצבים, נעלי עור, תיקים וחגורות עור ״אותנטיות״ ובגדים במחירי מבצע.
בשכונת דרב גאלף (Derb Ghalef) יש שוק גדול מאוד וצפוף שלא מיועד לבעלי לב חלש. אוסף של אוהלי שאנטי קטנים, כל אחד מהם מלא בטלפונים ניידים ״אותנטיים״, שעונים ״אותנטיים״ ובגדי ״מותגים״ ״אותנטיים״. החנויות מופרדות זו מזו בסמטאות שאינן רחבות יותר ממטר, חלקן משמשות גם כתעלות ניקוז. יש אינספור דוכנים במרכז שמוכרים שייקים של פירות, וזו נקודה טובה לקבוע כמקום איסוף ותכנון הטיול. בעלי הדוכנים טובים בהתמקחות ולמי שאין שליטה טובה בערבית ועמוד שדרה חזק, הסיכוי הוא שתשלמו על כל דבר הרבה מעל המחיר הממוצע.
בטיחות בקזבלנקה
כמעט כל הדברים שיש לראות בקזבלנקה הם בצפון העיר. מעט מאוד מפות אפילו מציגות את הקצה הדרומי של קזבלנקה, ולתיירים אין מה לחפש בו. מרוקו היא אמנם מדינה ערבית אך נחשבת מאוד ידידותית כלפי תיירים בכלל וישראלים בפרט. זה לא אומר שעליכם ללכת ברחוב עם דגל ישראל – ההיגיון הבריא יפתור 99% מהבעיות. נסו להיראות כמה שפחות כמו תיירים, אל תפגינו לראווה כמויות גדולות של מזומנים וכו׳. מדריכי תיירים מתחזים היא בעיה הרבה פחות נפוצה כאן מאשר בשאר מרוקו ואפשר למצוא אותם בעיקר באזור שסביב ׳מדינה הישנה׳ (Old Medina). לא מומלץ ללכת לבד בקזבלנקה בלילה. נשים, כמו בכל ערי מרוקו האחרות, צריכות להתלבש בצניעות כדי למנוע הטרדה (שכמעט תמיד כוללת הערות בוטות, אבל שום דבר פיזי).
התמצאות בתוך קזבלנקה
מחלקה ממשלתית יצרה מפה מקיפה מאוד של קזבלנקה בצורת ספר הנקרא Carte Guide de Casablanca, ואפשר למצוא אותו בחנויות הספרים או אונליין, אבל רוב הסיכויים שהוא לא באמת נחוץ לכם כדי לתכנן חופשה בקזבלנקה. חוץ מזה, מרכז קזבלנקה הוא כמו עיר אירופאית: רוב הרחובות משולטים ועוברי אורח ישמחו מאוד לעזור לכם בצרפתית או בערבית, ולעיתים גם באנגלית או ספרדית. ה׳מדינה׳, מרכז העיר העתיקה, יכולה להיות קשה יותר לניווט, אבל היא כל כך קטנה שגם אם תלכו לאיבוד בה, אתם מעולם לא במרחק של יותר מעשר דקות מיציאה.
עוד באותו נושא: השכרת רכב במרוקו
תחבורה ציבורית בקזבלנקה
הרכבת החשמלית
החשמלית נפתחה בדצמבר 2012 והיא פועלת מ-6 בבוקר עד 22:30 בימי השבוע. נסיעה מקצה לקצה היא בערך 60/70 דקות. הקו שאורכו 31 ק״מ מחבר כמה מהשכונות המרכזיות של העיר וכולל 48 תחנות. שתי התחנות Gare de Casa-Voyageurs ו- Gare de l'Oasis נמצאות מול תחנות הרכבת.
כרטיס נטען עולה 7 דירהם בפעם הראשונה שרוכשים אותו (כ-1 דירהם נוספים אם רוכשים את כרטיס החשמלית Tram-card). נסיעה לכיוון אחד עולה 6 דירהם, ללא קשר למרחק. החשמליות יוצאות לעתים תכופות, כאשר יש לפחות רכבת אחת כל 10 דקות במהלך היום ובשעות הערב המוקדמות.
אוטובוסים בקזבלנקה
השימוש באוטובוסים הוא אמצעי התחבורה הזול ביותר בקזבלנקה (5 דירהם). עכשיו שרוב נתיבי האוטובוס של קזבלנקה מופיעים במפות גוגל, אוטובוסים בקזבלנקה הם אמצעי זריז וזול לתחבורה בעיר, בעיקר אם המסע שלכם יותר ארוך מכמה קילומטרים בלבד. יכול להיות קשה לעלות על אוטובוס שכבר יצא לדרך, אבל אם התחלתם את המסע שלכם במקום שבו האוטובוס יוצא (למשל, קו 84, 9, 9E ורבים אחרים מתחילים ב- Casa Port), מובטח לכם מושב ונקודת תצפית ללא תחרות על החיים המקומיים. יש גם אפליקציה בגוגל סטור שמציינת את נתיבי האוטובוסים וכן מפות גוגל ניתנות להורדה שתוכלו לכסות ב-overlay על אפליקציית גוגל מפות הרגילה.
מוניות בקזבלנקה
יש שני סוגי מוניות שירות בקזבלנקה: המוניות האדומה (בעלות השלט Petit Taxi על הגג) והמוניות הלבנות.
המונית האדומה (Red Taxi) היא שירות מוניות שיתופיות ודרך נהדרת ומהירה להסתובב בעיר, אפילו לצורך מרחקים קצרים. המחירון פועל כך וקל מאוד להשתמש בו אחרי שמתרגלים: יש 4 מונים הפועלים בו זמנית במונית האדומה, אחר עבור כל נוסע, וכמובן – אתם עשויים להיות הנוסע היחיד בזמנים מסויימים. כשנכנסים, הנהג יתחיל את המונה עבור המספר שהוקצה (נניח 1). אם קילומטר אחד לאחר מכן, הוא אוסף נוסע אחר, הוא יפעיל את המונה השני. בשלב זה, אתה (נוסע מס׳ 1) בעל מונה פועל שהתחיל כשנכנסת לרכב ונוסע 2 בעל מונה מס׳ 2 שהתחיל לפעול כשהוא נכנס לרכב. החיוב בלילה (אחרי 9 בערב) הוא 50% גבוה יותר. אף נהג לא ידרוש שום דבר מעבר למה שמוצג במונה. התעריפים מתחילים ב-2 דירהם ועולים בהפרשים של 2 דירהם. זו הדרך הטובה ביותר להסתובב בקזבלנקה, מאחר שהמוניות האלה נמצאות בכל מקום ואפילו ברחובות הקטנים ביותר. בתור דוגמה, ביוני 2017, נסיעה לילית מ- Casa Port הנמצאת במרכז לאולפה (Oulfa) בפרברים, נסיעה של בין 12-15 ק״מ, עם עמלת לילה של 50%, הגיעה ל-80 דירהם בלבד. בתוך מרכז קזבלנקה החיוב הרגיל הוא בין 5-15 דירהם.
המוניות הלבנות פועלות כמעין אוטובוסים. יש להם נתיב מוגדר ומחיר קבוע של 6 דירהם (יוני 17). נקודת הסיום היא כ-6-7 ק״מ משם והנסיעה הרבה יותר מהירה מאוטובוסים. התעריף יוצא יותר זול מאשר המוניות האדומות, אבל מצד שני המוניות הלבנות יוצאות רק אם הן מלאות לגמרי או אם הן מלאות חלקית והנהג מרגיש שהוא יוכל להכניס עוד נוסעים בדרך. מלבד זאת ׳תפוסה מלאה׳ היא 2 נוסעים מקדימה וארבעה נוסעים מאחור, כך שקצת צפוף אפילו למי שרגיל לנסוע במדינות צפופות, וזה לא מתאים אם אתם נושאים יותר מרק תיק קל. זכרו לשלם את ה-6 דירהם לנהג בתחילת הנסיעה (כך לא תעכבו אותו כאשר אתם יורדים למשך בצומת הומה).
סלולרי ותקשורת
קזבלנקה משורתת ע״י כל חברות הסלולר שאפשר למצוא בכל מקום אחר במרוקו: Inwi, Orange ו- Maroc Telecom (IAM) הן הגדולות שבהם. אפשר לרכוש טלפונים ניידים בכל אחד מדוכני החנויות האלה ורוב הטלפונים לא צריכים תוכנית שיחות, אלא אפשר לטעון כרטיסים שאותם רוכשים בחנויות הפינתיות. הכרטיסים כוללים מספר שיש להתקשר אליו. כשמתקשרים למספר, החברה מוסיפה את מחיר הכרטיס ליתרת החשבון. לחלופין, אפשר לרכוש יותר מכרטיס סים אחד ולהוציא ולהכניס אותו לטלפון אם משתמשים זקוקים ליותר ממספר טלפון אחד.
לפעמים מחלקי כרטיסי סים חינם בנמל התעופה ע״י נציגים של החברות הלבושים במדי החברה. כרטיסי הסים החינמיים מגיעים עם מעט קרדיט לשיחות/ מסרונים/ אינטרנט, אבל צריך להפעיל אותם לפני השימוש במספר 555 (מערכת אוטומטית בצרפתית בלבד) או לבקש שיעזרו לכם להפעיל את הכרטיס כדי להתקשר או להשתמש באינטרנט. תוכלו להוסיף נתונים לתוכנית בעלות של 10 דירהם לכל 1 גיגה בייט של נתונים. ניתן לרכוש את אלה בחנויות או לבקש עזרה מאנשי טלקום.
אינטרנט
בתי קפה אינטרנט: גישת אינטרנט זמינה בבתי קפה סייבר מסביב לעיר. עלות השירות היא בד״כ 1 יורו לשעה.
שירות Wifi: תמצאו גישת Wifi בבתי מלון רבים ובמקומות כמוAmerica Café אוBrioche Dorée שנחשבים לטרנדיים.
אינטרנט נייד: חברות טלפון מציעות שירותי אינטרנט נייד שמתחברים ליציאת USB של המחשב שלך (כרגע, לא קיימים מכשירים תואמי מחשבים מסוג מאק). אפשר להשתמש בשירותים אלה בלי לחתום על חוזה ואפשר לטעון אותם כמו טלפון נטען.
לצאת מקזבלנקה
רוב המטיילים העוזבים את מרוקו מקזבלנקה יוצאים מנמל התעופה מוחמד החמישי (Mohammed V airport) (נגיש ברכבת היוצאת מקזבלנקה) לערים אחרות במרוקו. תחנת הרכבת המרכזית היא Casa Voyageur (בניגוד ל- Casa Port, שהיא עצירה צדדית מיוחדת שלא הרבה רכבות משרתות אותה). יש נקודת בדיקה ביטחונית לפני הכניסה לנמל התעופה, כך שכדאי להוסיף ללו״ז שלכם עוד 30 דקות לצורך המעבר בנקודת הבדיקה.
מוניות Grand הן הדרך הטובה לצאת מהעיר לכפרים הקטנים הסמוכים. אין שירות אוניות או מעבורות בקזבלנקה. תוכלו לקחת אוטובוסי תיירים של Supratours או CTM המשרתים את מרוקו.
[…] החוף קזבלנקה היא הגדולה ביותר במרוקו, והיא מתאפיינת באווירה […]
[…] מגוון חברות להשכרת רכב בקזבלנקה. חלקן מקומיות וחלקן בינלאומיות. את רוב חברות השכרת […]